Vágólapra másolva!
Nem akármilyen izgalmak árán, de idén is kialakult a "szokásos" párosítás a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga döntőjében: az MKB Veszprém a Pick-Szeged együttesével csap össze a szombaton kezdődő és valamelyik fél harmadik győzelméig tartó fináléban.

Az elődöntőből a címvédő a lehető legrövidebb, a kihívó a lehető leghosszabb úton jutott tovább: a veszprémiek 3-0-ra győzték le a PLER-Airportot, a szegediek viszont 3-2-re a Dunaferrt, úgy, hogy az ötödik összecsapás hajrájában még a dunaújvárosiak vezettek.

Mindez azonban már a múlt, szombaton 16.15-kor viszont elkezdődik a jövő, hiszen ez az első, veszprémi összecsapás időpontja. A döntő összes mérkőzése - a további játéknapok május 16., 20., 23., 27. - képernyőre kerül, az első találkozót a Magyar Televízió közvetíti.

"Felmerült bennem a gondolat, hogy Lele Ákost és Sutka Norbertet is játszatni kellene, hogy tehermentesítsem Ilyést a védekezésben, Andjelkovicot pedig a támadásban. Sok idő nincs a gyakorlásra, de azt azért kipróbáljuk már az edzésen, hogyan is működne egy Djurkovic, Herbert, Bajusz, Sutka védőfal" - árulta el a Délmagyarországnak Vladan Matic, a Pick Szeged edzője, célozva arra, hogy csapata a lehetséges 14 játékos helyett 11-gyel játszotta végig a Dunaferr elleni utolsó mérkőzést.

"Lassan 10 napja csak a szombatra készülünk, amióta a PLER csapatát 3-0-s összesítéssel legyőztük. Nagyon keményen készülünk az edzéseken, talán a védekezésben vannak még hiányosságaink, de szombatra az is biztos helyére kerül. Jó hangulatú, jó mérkőzést várok" - nyilatkozta Marko Vujin a Veszprém Kézilabda Fan Club oldalán.

A veszprémiek legnagyobb bánatára nem lehet ott a pályán Kiril Lazarov, a macedón jobbátlövő ugyanis sérüléssel bajlódik. "Nagyon sajnálom, hogy nem tudom a pályán segíteni csapatomat, bár mindent elkövetek, hogy megtehessem! Nehéz meccs lesz, a tavalyi évben is egymás után ötször mérkőztünk meg a Szegeddel. A legfontosabb azonban az első összecsapás, hogy szombaton nyerjünk. Hazai pályán fantasztikus szurkolóink segítségére most is szükség lesz. Hosszú volt a szezon, többünknek kisebb sérülése van, de ez nem számít. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy szombaton 1-0-ra a Veszprém vezessen" - mondta Lazarov.

A Pick-Szeged legutóbb 1996-ban nyert bajnokságot, az azóta eltelt évtizedben a Veszprém csupán egyszer engedte ki a kezéből az aranyérmet (1999-2000-ben a Dunaferr lett bajnok); nehéz eldönteni, e tények mely csapat számára jelentenek komolyabb ösztönzést. Könnyen elképzelhető, hogy az elsőség sorsa csak az ötödik találkozón, pünkösdvasárnap dől el.

Mindent egy helyen az Eb-ről