Vágólapra másolva!
A ligaelső Cleveland Cavaliers kiélezett mérkőzésen, hosszabbítás után győzött a vendég Portland TrailBlazers ellen az NBA legutóbbi játéknapján.

A hazaiak sztárja, LeBron James ezúttal is kiválóan játszott, karrierje 24. tripla-duplájával (három mutatóban kétszámjegyű eredmény), 26 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt.

A Cleveland klubcsúcsot állított fel azzal, hogy mindössze két labdát adták el játékosai az egész meccsen, ilyenre korábban egyszer volt példa a ligában, a Milwaukee 2006 áprilisában az Indiana ellen játszott hasonlóan pontosan.

A Cavaliers hazai pályán továbbra sem ismer kíméletet, 31 győzelem mellett mindössze egy vereség rondít bele a mérlegbe, a Cavs edzője, Mike Brown pedig pályafutása 200. győzelmét aratta.

A meccs már rendes játékidőben is eldőlhetett volna, de 86-82-es állásnál a végül 24 pontig jutó Brandon Roy bepakolt négy büntetőt, és ezzel kiharcolta a hosszabbítást, amelyet 11-6-ra nyert a Cleveland, James egymaga ugyanannyi pontot szerzett a ráadásban mint a vendégek összesen.

A nyugati éllovas Lakers szezonbeli negyedik meccsét is megnyerte a Golden State ellen, a legutóbbi négy évben háromszor is lenullázták Kobe Bryanték a Warriorst.

Az Atlanta zsinórban hetedszer nyert, ezúttal a Dallas volt a soros áldozat, a Hawks ezzel megerősítette negyedik helyét Keleten, a texasiak pedig még a rájátszást érő nyolcadik pozícióban tanyáznak Nyugaton, három győzelem az előnyük a Phoenix előtt.

eredmények:
Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 95-87
Cleveland Cavaliers - Portland TrailBlazers 97-92 - hosszabbítás után
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 114-106

Mindent egy helyen az Eb-ről