Vágólapra másolva!
Az Orlando Magic hazai pályán hosszabbításban legyőzte az alapszakasz-győztes Cleveland Cavalierst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti fináléjának negyedik összecsapásán, így már csak egyetlen siker választja el a nagydöntőbe jutástól.

A vendégeknél az idény legjobbjává választott LeBron James sorozatban harmadszor termelt 40 pont fölött - ezúttal 44-et -, más kérdés, hogy a Lovagok mindháromszor kikaptak.

James 44 pontja mellett sokat is hibázott, nyolc labdát adott el, a de a rendes játékidő végén az ő két büntetője mentette hosszabbításra a meccset, a ráadás hajrájában pedig egy lehetetlen szögből elengedett triplával még életben tartotta a clevelandi reményeket, de a dudaszó pillanatában majdnem a félpályáról elvállalt hármasa már nem ért célba.

A floridai gárda klubrekordot jelentő 17 triplát szórt, a tavalyi zsákolóbajnokság óta Supermannek becézett Dwight Howard pedig 27 pontig és 14 lepattanóig jutott, ráadásul 10 pontot szerzett a ráadásban.

A statisztika a Magic mellett szól, ugyanis az NBA 1946 óta íródó történelmében a rájátszásban 3-1-re vezető csapatok 182-szer jutottak tovább, és csak nyolcszor sikerült fordítania az ellenfélnek. Az ötödik találkozóra magyar idő szerint péntek hajnalban kerül sor Clevelandben.

Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 116-114 - hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása:
3-1 a Magic javára.

* * *

A liga50 ezer dollárra büntette kedden a Los Angeles Lakerst, miután Phil Jackson vezetőedző egy nappal korábban nyilvánosan kritizálta a játékvezetőket a Denver Nuggets elleni, 120-101-es vereség után.

A kilencszeres bajnok mester azt kifogásolta, hogy a bírók "rászálltak" játékosára, Luke Waltonra: "Panaszkodott, hogy Nene lekönyökölte, erre technikai hibát kapott, majd pár percen belül három személyit is. Nem volt igazságos a bíráskodás, ami a meccset is befolyásolta."

Jacksonnak és a klubnak egyformán 25 ezer dollárt kell fizetnie. A 2-2-re álló nyugati finálé magyar idő szerint csütörtök hajnalban folytatódik Los Angelesben.

Mindent egy helyen az Eb-ről