Vágólapra másolva!

Hosszabbítás után növelte előnyét az NHL-címvédő

A címvédő Detroit Red Wings elsősorban kapusa, Chris Osgood remeklésének köszönhetően hosszabbításban legyőzte a vendég Chicago Blackhawkst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportjának döntőjében, így 2-0-s előnyről várhatja a chicagói folytatást.

A mérkőzésen nagy volt az iram és rengeteg a kapura lövés (38-39), de az egy héten belül negyedik meccsüket játszó hazaiak fáradtnak tűntek, s még a Red Wings edzője, Mike Babcock is elismerte, hogy a meccs több periódusában is lényegesen jobb volt a Blackhawks. "Azt hiszem, nem volt a lábunkban erő, csak az akarat és az elszántság volt a szokásos" - mondta a meccs után a szakember.

A hazai sikert Chris Osgood 37 védése tette lehetővé, de a végén Brian Campbellnek, a Chicago védőjének a nagy hibája döntött: a hosszabbítás 6. percében a hátvéd a Red Wings védőharmadában eladta a korongot, ami után a Detroit három csatára egyetlen védőre vitte rá a korongot, akit könnyedén passzoltak ki, s végül a svéd Mikael Samuelsson ajtó-ablak helyzetben nem hibázott.

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 3-2 - hosszabbítás után
az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Detroit javára

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!