A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Veszprém szombaton legyőzte a Császár Gáborral felálló francia Chambéryt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában, így továbbra is vezeti csoportját, és már biztos nyolcaddöntős. A magyar együttes a következő körben a legnagyobb riválisát, a német Rhein-Neckar Löwent fogadja majd.

Eredmény, Férfi BL, B csoport, 7. forduló:
MKB Veszprém - Chambéry (francia) 31-26 (19-13)
Veszprém Aréna, 5000 néző
v.: Leandersson, Lindroos (finn)
gól: Sesum 8, Perez 5, Iváncsik G. 4/1, Iváncsik T. 3, Terzic 3, Gulyás 3, Sulic 2, Eklemovic 2, Korazija 1, illetve Császár 7, Busselier 5/3, Detrez 4, Joli 2, Barachet 2, Nocar 2, Massot-Pellet 1, Gille 1, Mayayo 1, Paty 1
hetesek: 1/1, illetve 6/3
kiállítások: 8 perc illetve 4 perc

A két csapat első, franciaországi összecsapásán magabiztosan nyert tíz góllal a magyar bajnok, így most is a két pont megszerzése lehetett az egyetlen célja. A kezdés káprázatos volt, 3-0-val nyitottak a hazaiak, a rivális csak az 5. percben tudott gólt szerezni Császár révén. Az elnyűhetetlen Perez jóvoltából 10-5 lett az állás, ám a magyar légiós vezette Chambéry nem tört meg.

Két gyorsan bekapott gól után rendezte sorait a Veszprém, majd sorozatban háromszor volt eredményes. A lendület kitartott, a francia gárdának csak felvillanásai akadtak, így már a szünetre hatgólossá hízott az előny (19-13).

A fordulás után több poszton cserélt Mocsai Lajos vezetőedző, ez aztán meg is látszott a teljesítményen. A Chambéry 3-0-s rohammal nyitott, az első hazai találatra hat és fél percet kellett várni, de így sem volt ok az aggodalomra, mert a tisztes távolság egy darabig megmaradt a két együttes között.

Ugyanakkor a franciák ráéreztek, hogy mégis van keresnivalójuk, és egyre elszántabban játszottak. Negyedórával a vége előtt már csak 23-21-re vezetett az esélyesebb magyar alakulat.

ForrA!s: foto24.hu

Forrás: foto24.hu
Nézze meg galériánkat!

A nagy iramot nem bírta sokáig a vendégalakulat, melynek lendülete Nocar kiállításával megtört. A Veszprém nagyobb sebességre kapcsolt, megszakítás nélkül fél tucat gólt dobott. Közben Peric két hétméterest is hárított, emiatt a franciák maradék hite is elszállt.

"Csodálatos hazai közönségünk előtt újra össze kellett raknunk a kisebb-nagyobb sérülések által sújtott csapatunkat, és dinamikus, hatékony játékunkat. Francia kollegámmal nagyon színvonalas sakkpartit vívtunk a mai mérkőzésen, több taktikai finomsággal. Hat hétig nem edzhettünk együtt, hosszú idő után ez volt az első kiemelt tétmérkőzésünk, a csapat a rossz előjelek ellenére a mérkőzés nagy részében korrekt és jó kézilabdát tudott játszani. Kívánom, hogy a Chambery érje el a BL-ben a maga elé kitűzött célokat!" - nyilatkozta a mérkőzést követően Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.

ForrA!s: foto24.hu

Forrás: foto24.hu
Nézze meg galériánkat!

Philippe Gardent, a Chambery szakvezetője szerint Veszprém nemcsak szép város, kiváló kézilabdacsapata is van. "Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, őszintén gratulálok a veszprémi csapatnak, megérdemelten nyert. Sajnálom, hogy nem a komplett csapatunkkal tudtunk kiállni, így nem sikerült szorosabb meccset játszani. A hátralevő meccseken kell kiharcolnunk a továbbjutást. Kétgólos különbségnél még reménykedtünk, de Peric megakadályozta, hogy közelebb férkőzzünk."

Császár Gábor: "Különösen örülök, hogy Magyarországon játszottunk. Örülök az egyéni teljesítményemnek, sajnos a hiányzók miatt nem tudtunk szorosabb meccset játszani, de úgy érzem, emelt fővel jöhettünk le a pályáról."

Gulyás Péter: "Gratulálok a Chamberynek és Csaszinak a jó teljesítményéhez. Tudatosan építjük be a taktikai repertoárunkba az átlövő pozícióba való fellépésemet, a mai mérkőzésen ez jól működött, a következő meccseken ez még jobban fog működni."

ForrA!s: foto24.hu

Forrás: foto24.hu
Nézze meg galériánkat!

Az állás:

1. MKB Veszprém KC7601209-16812
2. Rhein-Neckar Löwen7520236-20412
3. KS Vive Targi Kielce7412206-1949
4. RK Gorenje7115192-2093
5. Chambery7115173-2013
6. Boszna Szarajevó7115176-2163

A csoport másik meccsein:
Kielce (lengyel) - Rhein-Neckar Löwen (német) 32-35 (19-15)
Boszna Szarajevó (bosnyák) - Velenje (szlovén) 31-31 (17-15)

MK-elődöntőben a Szeged

A Pick Szeged bejutott a férfi kézilabda Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, mivel negyeddöntős párharcában az első mérkőzésen aratott 15 gólos győzelmét követően a szombati visszavágón is nyert a Kecskemét ellen.

Eredmény, negyeddöntő, visszavágó:
Budapest Bank-Kecskemét - Pick Szeged 30-33 (16-15)
Az első meccset 35-20-ra nyerte a Pick.

A Budapest Bank férfi kézilabdaliga szombati játéknapján:
Csurgó - Dunaferr 30-26 (17-16)
Gyöngyös - FTC-Cityline 22-23 (10-12)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!