A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A román Constanta csapatával találkozik az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Mivel a magyar együttes csoportelső lett, ezért egy másik csoport negyedikjével sorsolták össze kedden Bécsben, úgy, hogy a visszavágót rendezik majd Veszprémben. A magyar válogatott Schuch Timuzsinnal felálló Constanta a Pick Szeged csoportjában szerepelt, és a két együttes egyformán a hazai meccsét nyerte a másik ellen.

A nyolcaddöntő első mérkőzését március 24. és 28. között, a visszavágót pedig március 31. és április 4. között kell megrendezni.

Az is biztos, hogy ha a Veszprém bejut a negyeddöntőbe, ott szintén nem csoportelső lesz az ellenfele, így addig biztosan elkerüli a francia Montpellier-t, a címvédő spanyol Ciudad Realt és az előző idényben finalista német THW Kielt, ráadásul a nyolc között a visszavágót szintén hazai környezetben játssza.

"Nagyon kellemetlen ellenfelet kaptunk, jobban szerettem volna Koppenhágát. Ne tévesszen meg senkit a román csapat vasárnapi teljesítménye, a Constanca a román válogatottra épül, amely a magyar válogatottat is többször meglepte. Kemény összecsapásokra számítok, amelyre megpróbálunk úgy felkészülni, hogy a mérleg nyelve összesítésben felénk billenjen. Remélem, hogy a sérült játékosok felépülnek az első mérkőzésig" - nyilatkozta Mocsai Lajos vezetőedző a klub hivatalos honlapján.

"Titkon bíztam abban, hogy a Constancát kapjuk, bár nem lesz könnyű ellenfél, hiszen mind hazai pályán, mind idegenben játszottak bravúros meccseket a csoportban. Otthon megverték a Montpelliert, idegenben pedig a Valladolid otthonában értek el döntetlent, Szegeden az első félidőben uralták a játékot, de összességében szerintem nekünk van nagyobb esélyünk a továbbjutásra" - mondta Iváncsik Tamás.

A nyolcaddöntők párosítása:
Constanta (román) - MKB Veszprém
Kolding (dán) - Montpellier (francia)
Velenje (szlovén) - Ciudad Real (spanyol)
FC Köbenhavn (dán) - THW Kiel (német)
CO Zagreb (horvát) - FC Barcelona (spanyol)
Kielce (lengyel) - HSV Hamburg (német)
Valladolid (spanyol) - Rhein-Neckar Löwen (német)
Ademar Leon (spanyol) - Csehovszki Medvegyi (orosz)

negyeddöntő:
sorsolás: április 6.
1. mérkőzés április 21. és 25. között
visszavágó április 28. és május 2. között

négyes döntő:
Köln (május 29-30.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!