Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a kiemlési kalapokat a férfi Bajnokok Ligája 2010-11-es szezonjának sorsolása előtt. A legutóbb negyeddöntőbe jutó MKB Veszprém az első, míg a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged a harmadik kalapba került, írja a Nemzeti Sport.

A BL következő idényének sorsolását június 22-én tartják Bécsben. A kiemelések értelmében az egy kalapba került együttesek a csoportkörben nem találkozhatnak egymással, így a magyar bajnok veszprémiek biztosan elkerülik az idei négyes döntő három résztvevőjét, egyedül az idei döntő vesztesével, az őket legutóbb búcsúztató Barcelonával futhatnak össze.

A katalán sztárcsapat, ahol a magyar válogatottban is számításba vett Nagy László játszik, a harmadik kalapba került, oda ahová a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged is.

A lebonyolítás rendje nem változik. Június 22-én négy darab hatos csoportot sorsolnak ki, ahonnan az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe, ahol már oda-visszavágós mérkőzéseken dől el a továbbjutás. A nyolcaddöntőket A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1, C1-D4, C2-D3, C3-D2, C4-D1 párosításokkal rendezik.

Az elődöntőket már ismét az idén sikeresen bemutatkozó négyes döntő keretében rendezik meg, és a tervek szerint megint Köln adhat otthont az utolsó mérkőzéseknek.

A kiemelési kalapok:
1. kalap: Kiel (német), Ciudad Real (spanyol), Csehovszkije Medvegyi (orosz), MKB Veszprém
2. kalap: Montpellier (francia), CO Zagreb (horvát), Aab Handbold (dán), Celje PL (szlovén)
3. kalap: Barcelona (spanyol), Hamburg (német), Volgograd (orosz), Pick Szeged
4. kalap: Chambéry (francia), Kolding (dán), Valladolid (spanyol), Flensburg (német)
5. kalap: Bosna Szarajevó (bosnyák), Sävehof (svéd), Kadetten Schaffhausen (svájci), a selejtezőből továbbjutó
6. kalap: négy együttes az előselejtezőből

Mindent egy helyen az Eb-ről