Vágólapra másolva!
Az EHF-kupa-győztes Szabó Edina lett a női kézilabda NB I-ben újonc Érd vezetőedzője - jelentette be a klub csütörtökön. A kétéves szerződést aláíró Szabó segítője a volt válogatott átlövő Németh Helga lesz, aki az előző idényben játékos-edzőként segítette az NB I/B megnyeréséhez a csapatot.

A francia női válogatott menedzsereként tovább dolgozó Szabó 2005-ben - még a székesfehérvári Cornexi-Alcoával - EHF-kupát nyert.

A csapatot bemutató sajtótájékoztatón elhangzott: az együttes nem egyetlen idényt szeretne eltölteni az NB I-ben, és a mostani keret alkalmas lehet, hogy a középmezőnybe végezzen.

Az Érdnek jó alapot nyújthat, hogy olyan rutinos, korábbi válogatott játékosok szerepelnek a gárdában a BL-, KEK- és EHF-kupa-győztes, világválogatott Németh mellett mint Őri Cecília vagy Pádár Margit.

Távozik Szrnka Hortenzia, érkezett viszont több fiatal játékos: Oguntoye Viktória, Kisfaludy Anett, Kovács Anna, Tamás Krisztina, Wolf Alexandra, Burai Edina, Janurik Kinga és Ferencz Judit.

Ismét a négy közé jutna a Vác

A mostani idényhez hasonlóan jövőre ismét a legjobb négy közé szeretne jutni az NB I-ben a Vác női kézilabdacsapata. Németh András klubigazgató - aki egyben vezetőedző is - az alapszakaszt a második helyen záró, végül harmadik (és ezzel története első bajnoki érmét szerző) gárda szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: sikerült együtt tartani az alakulatot, és még erősíteni is tudtak, így a célkitűzés nem változott. Érkezik dániai és franciaországi kitérő után Tápai Szabina, valamint Fülöp Andrea és a 16 éves Gróz Kitti. Utóbbi fiatal kora ellenére az NB I/B nyugati csoportjában a góllövőlista hetedik helyezettje volt. Távozik Farkas Veronika és Bagócsi Barbara. A csapat új marketingvezetője a volt válogatott játékos, Kirsner Erika lesz.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!