Vágólapra másolva!
Ugyan a 2009-2010-es szezont csak a másodosztály Nyugati csoportjának 3. helyén zárta az UKSE Szekszárd nőikézilabda-csapata, mégis feljutott az élvonalba. A döntésről péntek délelőtt tájékoztatta a klubot Katona Sándor, a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának igazgatója.

A bajnokság élvonalától a két utolsó helyezett, a Kiskunhalas és a Hunnia nőikézilabda-csapata búcsúzott, helyükre a másodosztály két csoportjának győztese, az Érd, illetve a Bugyi SE - Újbuda került. A 10. helyen záró Hódmezővásárhely ugyan elismerte, komoly anyagi nehézségekkel küzd, végül mégis nevezett az élvonalra. Ám a versenybizottság úgy döntött, a benyújtott papírok nem felelnek meg a kritériumoknak, ezért július 15-ig hiánypótlásra szólította fel a klubot.

Miután ez nem történt meg, pénteken a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának igazgatója, Katona Sándor döntött, és az NB I/B Nyugati csoportjának 3. helyezettjét, az élvonalbeli indulásra korábban szándéknyilatkozatot benyújtó Szekszárdot kérte fel az indulásra. (A 2. helyen végző Győr II nem indulhat, hiszen első csapata már tagja az NB I-nek.)

Az MKSZ illetékes bizottsága tegnap éjfélig adott haladékot a HNKC együttesének, hogy pótolja nevezési hiányosságait. Ma reggelre aztán a döntés is megszületett, az UKSE Szekszárd léphet a Csongrád megyei alakulat helyére.

"Sokan szerettük volna, hogy kerek évfordulónkat többek közt így tegyük emlékezetessé. Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt évek során ebből kivette a részét. Bízom a sikerben, sokat dolgoztunk érte. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű feladat, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a jövőre is a legmagasabb osztályban szerepeljünk. Számítunk mindenkire, akinek szintén ez a célja, mindazokra, akik eddig támogattak bennünket, és természetesen azokra az új szponzorokra is, akik látnak fantáziát NB I-es szereplésünkben. Remélem az első mérkőzésen telt ház előtt fogadhatjuk az elmúlt évek legsikeresebb magyar csapatát, és játékunkkal jó alapot teremthetünk a folytatásra." - mondta az egyesület honlapján Varga Jenő ügyvezető, aki a klub 15 éves történetének egyik legsikeresebb eseményeként értékelte a bejelentést.

"Mindenképpen szeretnénk igazolni egy jobbkezes átlövőt. Mivel a magyar játékospiacon kevés olyan játékos van, aki segíteni tudna nekünk, nem kizárt, hogy külföldről, Szerbiából hozunk kézilabdázót" - mondta Kovács Jenő vezetőedző a Teol.hu-nak. "Korábban játszott Szekszárdon egy szerb átlövő, Nina Popov, akivel elégedettek voltak a vezetők és a nézők is. Fontos tényező a kiválasztásnál, hogy emberileg is passzoljon fiatal csapatomba."

A nyitófordulóban, szeptember ötödikén a BL-elődöntős, bajnoki címvédő és kupagyőztes Győri Audi ETO KC-t fogadja a Szekszárd, azt a csapatot, amely ellen 10 éve utolsó eddigi NB I-es meccsét játszotta.

Ferropatent-Szekszárd SE - Győri ETO KC 24-39 (12-21)
Szekszárd, 400 néző. V: Klucsó, Lekrinszki.
Szekszárd: Petrovics- Müller, NAGY H. 14 (5), Fábián 2, Császár, Csendes 1, Bernáth 2. Csere: Schell (kapus), Jánics, SAJÓ 5, Samu, Simon K. Edző: Elena Sklar.
Győr: Hoffmann- Kereki 4, Kulcsár Gy. 1, NAGY A. 10, Prok 4 (1), PIGNICZKI 6, Horváth 3. Csere: Petróczi (kapus), KULCSÁR A. 7, Köbli 1, Kovács, Görbicz 3 (2), Mehlmann. Edző: Vura József.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!