A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője úgy érzi, csapatának a lehetséges ellenfelek közül a svéd Sävehof lenne a legjobb a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

"A Sävehof, a macedón Metalurg és a spanyol León lehet az ellenfelünk. Az elmúlt években rendre a legnehezebb lehetséges riválist kaptuk a kieséses szakaszban. A körülményeket ismerve úgy érzem, a svéd csapat lenne nekünk a legjobb, ha lehet egyáltalán ilyet mondani. Az is biztos, hogy az első mérkőzést idegenben vívjuk. A Szkopje otthon életveszélyes, még a legjobbak ellen is esélye volt a győzelemre hazai pályán. A spanyolok is komoly erőt képviselnek, a Szegedet vasárnap például úgy győzték le, hogy nem játszott a balkezes oldaluk" - mondta hétfőn, egy nappal a dániai (Hörsholm) sorsolás előtt Mocsai.

A csoportgyőztesek a csoportnegyedikekkel, a másodikok (például a Veszprém) pedig a harmadikokkal játszanak, saját csoportjukból nem kaphatnak ellenfelet, s az elsők és másodikok idegenben kezdenek. A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.

A sorsolást várók:
csoportelsők: Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), HSV Hamburg (német), THW Kiel (német)
csoportmásodikok: Croatia Zagreb (horvát), MKB VESZPRÉM, Cimos Koper (szlovén), AG Köbenhavn (dán)
csoportharmadikok: Sävehof (svéd), Kielce (lengyel), Metalurg Szkopje (macedón), Ademar León (spanyol)
csoportnegyedikek: Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Wisla Plock (lengyel), Montpellier (francia)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!