A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

43 évesen is csúcsokat dönget a hoki császára

Jaromir Jagr, New Jersey Devils, NHL, jégkorong
UNITED STATES, NEWARK : NEWARK, NJ - JANUARY 28: Jaromir Jagr #68 of the New Jersey Devils is hit into the glass during the third period against the Toronto Maple Leafs at the Prudential Center on January 28, 2015 in Newark, New Jersey. The Devils defeated the Maple Leafs 2-1 in the shootout. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jaromir Jagr, az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Flordia Panthers veterán szupersztárja megszerezte pályafutása 731. gólját a bajnokságban, ezzel Marcel Dionne mellé holtversenyben feljött az örökranglista negyedik helyére.

A 43 éves Jagrt - aki a Washington Capitals ellen volt eredményes - a sorban már csak Wayne Gretzky (894 gól), Gordie Howe (801) és Brett Hull (741) előzi meg.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes csatár

1990. október 5-én debütált az NHL-ben,

a Pittsburgh Penguins, a Washington Capitals, a New York Rangers, a Philadelphia Flyers, a Dallas Stars, a Boston Bruins és New Jersey Devils csapataiban szerepelt még, összesen 1577 mérkőzés van a korcsolyáiban. Ugyanakkor 2008 és 2011 között az orosz KHL-ben szerepelt.

Forrás: AFP

Tovább javította a klubrekordot Patrick Kane azzal, hogy a Chicago Blackhawks színeiben sorozatban a 24. mérkőzésén is szerzett pontot. A csatár ezúttal a Nashville Predators otthonában elszenvedett 5-1-es vereség alkalmával volt csapata egyetlen gólszerzője. Kane sorozata néhány percig veszélyben volt, ugyanis

a találatot többször is megnézték videón,

mivel a hazaiak vezetőedzője a kapus akadályozását reklamálta az esetnél.

A Tampa Bay Lightning Nyikita Kucserov duplájának, valamint Ben Bishop 30 védésének is köszönhetően simán, 4-1-re győzte le az Ottawa Senators csapatát. A játéknap leggólgazdagabb találkozóján a Winnipeg Jets 6-4-re múlta felül a Columbus Blue Jackets együttesét, ennek az összecsapásnak legjobbja Mathieu Perreault volt egy góllal és három gólpasszal.

Eredmények:
Detroit Red Wings-Montreal Canadiens 3-2
Tampa Bay Lightnig-Ottawa Senators 4-1
Florida Panthers-Washington Capitals 4-1
St. Louis Blues-Philadelphia Flyers 2-4
Nashville Predators-Chicago Blackhawks 5-1
Winnipeg Jets-Columbus Blue Jackets 6-4
Calgary Flames-Buffalo Sabres 4-3

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!