A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elutasította az EHF a szlovénok óvását

Handball European Championships: Germany vs. Slovenia HANDBALL Handball (Team) jubel
Slovenia's Marko Bezjak cheers after the handball European Championships preliminary round match between Germany and Slovenia in the Arena in Zagreb, Croatia, 15 January 2018. Photo: Monika Skolimowska/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség illetékes bizottsága kedden elutasította a szlovén válogatott óvását, melyet a Németország ellen vitott körülmények között döntetlennel véget érő találkozó után nyújtottak be.

Az EHF szabályalkotó testülete megvizsgálta a szlovén panaszt, és arra az eredményre jutott, hogy helyben hagyja a játékvezetők pályán hozott ítéletét, "függetlenül attól, hogy az videobíró igénybevételével született-e vagy sem", áll a meglehetősen semmitmondó határozatban.

A felvétel, ami alapján a döntés született:

Az indokálsban nem fejtik ki, hogy valóban szabálytalan volt a szlovén válogatott beállója, a Telekom Veszprémben játszó Blaz Blagotinsek, aki a tíz percet videózó játékvezetők szerint egy másodperccel a lefújás előtt, 25-24-es szlovén vezetésnél szabálytalanul akadályozta (nem állt legalább egy méterre) a német csapat középkezdését, amiért ő piros lapot, míg a címvédő hétméteres kapott, amit be is lőtt, megmentve így egy pontot, egyúttal biztosítva továbbjutását a középdöntőbe.

A döntés ellen a szlovének kedden 20 óráig fellebbezhetnek, de erre aligha fog sor kerülni.

A mieinkkel azonos ágon lévő C-csoportban az utolsó fordulóban Németország Macedóniával, míg Szlovénia Montenegróval találkozik szerdán.

A csoport állása: 1. Macedónia 4 pont, 3. Németország 3 pont, 3. Szlovénia 1 pont, 4. Montenegró 0 pont.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!