A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A miskolci kosárlabdázó brutális ütése miatt négy fogát veszti el a Sopron Basket kosarasa

Jelena Milovanovics az első félidőben négy pontot dobott
Vágólapra másolva!
Amint arról az Origo is beszámolt, a DVTK-Sopron Basket női kosárlabda bajnoki elődöntő második mérkőzésén a miskolci csapat amerikai légiósa, Keyona Hayes brutálisan megütötte a Sopron játékosát, Jelena Milovanovics-Brooksot. Az első jelentések szerint a szerb játékos két foga esett ki az ütés nyomán, mostanra azonban az is kiderült, hogy Jelena Brooks négy fogát veszíti el.

Jelena Brooks a közösségi oldalán nem kertelt, megfogalmazta a véleményét az üggyel kapcsolatban.
Brooks a következőket írta:

A Magyar Nemzet megkereste Völgyi Pétert, a DVTK kosárlabda csapatának sportszakmai igazgatóját. Völgyi a következőket nyilatkozta.

Rögtön a mérkőzést követően mind az érintett játékos, mind a vezetőedzője felé a klubunk kifejezte sajnálatát és együttérzését, egyben személyesen kértünk elnézést a történtekért, amit megismételtem a hét folyamán telefonon is. Minden szempontból át tudom érezni a szituációt, hiszen játékosként mérkőzésen verték ki a fogaimat, és edzőként-sportvezetőként is kellett nélkülöznöm kulcsjátékost sorsdöntő mérkőzés előtt. Szeretnénk megnyerni a bronzérmet a bajnokságban, szurkolunk a Sopronnak az Euroliga négyes döntőjében, bízom benne és tiszta szívből kívánom, hogy Jelena gyorsan felépüljön, és Keyona tanuljon az esetből. Remélem, egyik csapat szereplését sem befolyásolja ez a rossz szájízt okozó incidens, és mindenki eléri a céljait a szezon hátralévő részében."

Az esetet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének fegyelmi bizottsága is vizsgálja.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!