A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Erős kerettel jön az Európa-bajnokságra a magyar kézilabda-válogatott csoportriválisa

Aron Pálmarsson kézilabda Izland
Iceland's Aron Palmarsson (R) vies with Portugal's Luis Frade during the Men's European Handball Championship, main round match between Portugal and Iceland in Malmo, Sweden on January 19, 2020. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Kihirdette 20 fős keretét a januári, magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra az izlandi válogatott.

A házigazda magyar együttes csoportriválisa csak egyetlen jobbszélsővel, Sigvaldi Gudjonssonnal érkezik majd Budapestre január közepén. A Kielce játékosa legalább olyan gólerős játékra képes, mint amilyenre a másik szélen Bjarki Mar Elisson.

Talán a beálló poszt tűnik egy kicsit gyengébbnek az északiak keretében, amúgy az összes többi poszton két-két remek képességű kézilabdázóval számolhat Gudmundur Gudmundsson szövetségi kapitány.

A csapat legnagyobb klasszisa a korábban a Telekom Veszprémben, a THW Kielben és a Barcelonában is megforduló irányító-átlövő, Aron Pálmarsson. A 31 éves világsztár a nemzeti csapattal eddig nem tudott olyan eredményes lenni, mint klubcsapataival.

Az Európa-bajnokság egyik felfedezettje lehet a 22 esztendős Gísli Kristjánsson, akinek a vezérletével a Magdeburg erőn felüli teljesítménnyel vezeti a német Bundesligát.

A magyar válogatott a csoportkör utolsó fordulójában, január 18-án játszik majd Izlanddal az új népligeti arénában. A négyesben Portugália és Hollandia találhatóak még.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!