Óriási izgalmak után előnyben az UVSE a női vízilabda-döntőben

GURISATTI Gréta
A dunaújvárosi Gurisatti Gréta öt gólja kevés volt a győzelemhez
Vágólapra másolva!
A címvédő UVSE elképesztő izgalmak után, ötméteresekkel győzte le a vendég Dunaújvárost a női vízilabda ob I fináléjának pénteki első felvonásán. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc második mérkőzését jövő csütörtökön rendezik a Tüskecsarnok uszodában.

A Komjádi Uszodában rendezett összecsapás sporttörténelmi volt abból a szempontból, hogy két hölgy, két nemzetközi játékvezető, Várkonyi Gabriella és Debreceni Nóra fújta a sípot.

A Dunaújváros az ötgólos Gurisatti Gréta vezetésével egészen a negyedik negyedig magabiztosan vezetett, de a sorozatban hatodik bajnoki elsőségére hajtó UVSE a vendégek olimpiai bronzérmeséhez hasonlóan öt találatot szerző Faragó Kamillának (is) köszönhetően visszajöttek a meccsbe.

A dunaújvárosi Gurisatti Gréta öt gólja kevés volt a győzelemhez Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Dunaújvárosnak még így is a kezében volt a győzelem, az UVSE utolsó támadását a kapus, a 2021 legjobb női játékosának választott Magyari Alda indította el felúszásával, ezáltal emberelőnybe hozva csapatát, ezt pedig a betegséggel küzdő Keszthelyi-Nagy Rita kihasználva egalizált.

Az ötméteresek során egyetlen játékos hibázott hét sorozat alatt, az utolsó lövést Garda Krisztina, az újvárosiak válogatott kiválósága rontotta el.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:
UVSE Hunguest Hotels-Dunaújváros 18-17 (2-4, 3-3, 2-2, 4-2, 7-6) - ötméteresekkel
gólszerzők: Faragó 5, Keszthelyi-Nagy 2, Mácsai, Rybanska, Peresztegi, Szegedi 1-1, illetve Gurisatti 5, Garda, Szilágyi, Horváth 2-2

Mindent egy helyen az Eb-ről