Kulcsemberei nélkül kezdi meg a vb-felkészülését a női vízilabda-válogatott

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, vízilabda, női vízilabda-válogatott, elődöntő, Spanyolország - Magyarország, 2021.08.05.
Tokió, 2021. augusztus 5. A magyar csapat a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 5-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Bíró Attila a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 15 fős kerettel utazik hétfőn Tenerifére, ahol több edzőmeccs után jövő hétvégén a spanyol-görög meccs győztesével vív elődöntőt a világliga európai döntőjében.

Nem sok szünetet kaptak a válogatott kerettagok, hiszen a csütörtökön véget ért bajnokság után, hétfőn máris útrakel a csapat, hogy a jövő hétvégén a világliga európai döntőjében szálljon medencébe.

Keszthelyi-Nagy Rita és Parkes Natasa nincs ott a keretben - a két meghatározó játékossal kapcsolatban Bíró Attila elmondta, nincsenek szászázalékos állapotban, ezért hagyják ki a spanyolországi viadalt.

„Két kulcsemberünk helyén így ezúttal mások kapnak lehetőséget a bizonyításra - mondta a szakember.

az egyik ilyen kiemelte állomás természetesen a hazai világbajnokság. Hétfőtől voltaképpen a közvetlen világbajnoki felkészülés veszi kezdetét. Kedden és szerdán a spanyolokkal, csütörtökön a hollandokkal, míg pénteken az olaszokkal játszunk majd edzőmeccset, amelyek jól szolgálják a felkészülésünket."

Az olimpiai bronzérmes magyar csapat minden világversenyen a dobogóra pályázik Forrás: MTI/Illyés Tibor

Miután válogatottunk a selejtezőben Görögországot és Hollandiát megelőzve az első helyen zárta csoportját, már ott van az elődöntőben - ellenfele a spanyol-görög mérkőzés győztese lesz. A másik ágon Olaszország várja elődöntős riválisát, amely a holland-francia párharc győztese lesz. A világliga júliusi fináléjába három európai csapat kvalifikálja magát; négy akkor, ha európai házigazdája lesz a szuperdöntőnek.

Az elődöntőben a házigazda spanyolok biztosan nagyon kemény ellenfelek lennének, de a görögöket sem írnám le, akár a hazaiakat is meglephetik. Jöjjön bárki az utunkba, győzni akarunk, nem ijedhetünk meg senkitől, sokszor bizonyítottuk már rátermettségünket."

Mindent egy helyen az Eb-ről