A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A férfi kézilabdatorna döntője nem tartogatott túl sok izgalmat, ugyanis a dán válogatott fölényesen, 13 góllal legyőzte a német csapatot a párizsi olimpia utolsó versenynapján. A szurkolóknak sem mindig tetszettek a látottak, a meccs végéhez közeledve mindkét együttest kifütyülték a csarnokban.

A németek csak kilenc percig tudták tartani a lépést a legutóbbi három világbajnokságon aranyérmes dánokkal, és végül 39-26-os vereséget szenvedtek az olimpiai címvédőtől. Dánia sorozatban harmadszor szerepelt ötkarikás fináléban: 2016-ban és most arany-, három évvel ezelőtt ezüstérmes lett. A skandináv együttes mindemellett százszázalékos teljesítménnyel lett olimpiai bajnok, erre legutóbb a 2004-es athéni játékokon a horvát válogatott volt képes.

Magabiztos teljesítménnyel nyerte meg az olimpiát a dán kéziválogatott
Fotó: AFP (Photo by Thomas COEX / AFP)

A rendkívül egyoldalú mérkőzés utolsó percei már nem tartogattak túl sok izgalmat, hiszen addigra már bőven eldőlt, hogy Dánia aranyérmes lesz, míg Németországhoz kerül az ezüst. Ennek jegyében a játékosok sem erőltették meg magukat, gyakorlatilag már csak lézengtek a pályán és várták a lefújást. 

A meccs végéhez közeledve a németek csak körbe-körbe adogatták a labdát, a dánok pedig nem igazán akarták megtámadni őket. 

Ez a csarnokban szurkoló nézőket alaposan felháborította, mert ők még szerettek volna néhány látványos akciót látni, ezért hangos füttyszóval és kiabálással fejezték ki nemtetszésüket.

A dán szurkolók örültek, a semleges drukkerek viszont haragosak voltak a döntő végén
Fotó: AFP (Photo by FRANCOIS LO PRESTI / AFP)

A dánok klasszis irányítója, a 36 éves Mikkel Hansen számára különleges jelentőséggel bírt az olimpiai döntő, mert ez volt pályafutása utolsó mérkőzése. A 2016-ban is olimpiai bajnok kézilabdázó a világbajnokságot három, az Európa-bajnokságot egyszer nyerte meg, viszont Bajnokok Ligája-győzelem nélkül vonul vissza.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!