A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Stade de France-ban, a franciák nemzeti stadionjában hivatalosan is véget ért a XXXIII. nyári olimpia, amelyen a magyar csapat hat aranyat, hét ezüstöt és hat bronzérmet nyert. A botrányos megnyitóhoz képest a záróünnepség rendben lezajlott, azonban a nézők itt is láthattak furcsa és kaotikus jeleneteket.

Vasárnap este a záróünnepséggel hivatalosan is véget ért a 2024-es párizsi olimpia, amely során a magyar küldöttség sikeresen szerepelt, ugyanis hat aranyat, hét ezüstöt és hat bronzérmet nyert a francia fővárosban. A botrányos nyitóünnepséghez képest a záróceremónia lényegesen kulturáltabb és visszafogottabb volt, a Stade de France Stadionban pedig Tom Cruise kaszkadőrmutatványa okozta a legnagyobb szenzációt, a hollywoodi sztárszínész egy kötélen ereszkedett le az aréna tetejéről.

Paris Olympics / closing ceremony
Tom Cruise látványos kaszkadőrmutatványa volt a záróünnepség szenzációja
Fotó: AFP / The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri

Nem múlt el azonban kaotikus jelenetek nélkül a záróünnepség, ugyanis a sportolók egy csoportja idő "megszállta" a színpadot, de ennél sokkal bizarrabb volt, hogy a szervezők a hangosbemondóban gyakorlatilag lezavarták őket onnan, ahelyett, hogy hagyták volna őket ünnepelni.

Úgy tűnik, van néhány szélhámos sportoló, aki megszállta a színpadot 

- mondta az egyik tudósító Andrew Cotter, kifigurázva a túlzott francia szigort.

Az ünnepség végéhez közeledve a NOB-elnök, Thomas Bach tartott beszédet, ezt követően pedig leeresztették a olimpiai lobogót. A stafétát az amerikai himnusz kíséretében ünnepélyesen átadták, ugyanis 2028-ban Los Angeles ad majd otthont a nyári ötkarikás játékoknak.  

Kapcsolódó cikkek

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!