A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Az Origón is beszámoltunk arról, hogy a Team USA népes küldöttségéből LeBron Jamest érte az a megtiszteltetés, hogy ő viheti az amerikai zászlót a párizsi olimpia hivatalos megnyitóján.

A 39 éves sztár a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyen az látható, hogy a kosárcsapatból a szintén négyszeres NBA-bajnok Stephen Curry konferálja fel a Los Angeles Lakers klasszisát és gratulál neki a felkéréshez. James maga így nyilatkozott:

Abszolút megtiszteltetés és az, hogy ezt a pillanatot megoszthatom veletek, még emlékezetesebbé teszi ezt az egészet nekem. Köszönöm ezt az elmúlt 20 évet, azt, hogy mennyit adott nekem, nekünk a Team USA. Remélem ez a pillanat ezt a megosztott országot újra egyesíti majd."

Bombaerős kerettel ment Párizsba az amerikai csapat

A Team USA kosárlabda-csapata a csoportjában Szerbiával, Puerto Ricóval és a felkészülés során a csapatot majdnem megtréfáló Dél-Szudánnal csap majd össze Lille városában. Július 29-én kezdik meg a szereplést, elsőnek Szerbia legjobbjai ellen, majd következik 31-én Dél-Szudán, végül Puerto Rico zárja a sort augusztus 3-án. Ha továbbmegy a csoportjából az együttes, akkor felgyorsul a program, augusztus 6-án érkeznek a negyeddöntők, 8-án az elődöntők, majd végül 10-én jönnek az éremcsaták. 

Egyébként hihetetlenül erős kerettel vágott neki a francia kalandnak az együttes, LeBron James és Stephen Curry mellett olyan neveket is említhetünk, mint a másik nagy veterán Kevin Durant, vagy a Bostonnal idén bajnoki címet nyert Jayson Tatum, illetve a centerposzton vitézkedő, a liga egyik legjobbjaként számon tartott, 2023-ban MVP címmel kitüntetett Joel Embiid.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!