A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott drámai csatában, ötméteresekkel legyőzte az olasz csapatot a párizsi olimpia szerdai negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé. Az olaszok a vereség miatt őrjöngenek, ugyanis szerintük a játékvezető botrányos bírói ítélete döntően befolyásolta a meccset.

"Büntetők és harag, Magyarország játékvezetői hibákkal elődöntőbe jut" – írja a La Gazzetta dello Sport. Olaszország vezető sportlapja elfogadhatatlannak tartja Francesco Condemi négyperces kiállítását, ami szerintük döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Az olasz Tuttosport sem fogta vissza magát, cikkükben arról írnak, hogy "Olaszországot kirabolták".

Zalánki Gergő (j) három góllal vette ki a részét a magyar vízilabda-válogatott olaszok elleni győzelméből
Fotó: Csudai Sándor - Origo

A második negyedben 3-3-as állásnál Francesco Condemi a gólja után a lendülő kezével arcon találta Jansik Szilárdot, akinek felszakadt a szemöldöke, így ápolni kellett. A játékvezetők az esetet videózás után brutalitásnak ítélték, ami azt jelentette, hogy a gólt elvették, Condemit végleg kiállították, a magyarok pedig négy percre emberelőnybe kerültek és ötöst lőhettek, amit Manhercz értékesített. A mérkőzés végül 9-9-es döntetlennel ért véget, majd Vögel Soma bravúrjainak is köszönhetően ötméteresekkel magyar siker született

Bár az olaszok nem kaptak gólt a négy perces emberhátrány alatt, Condemi kiállítása miatt az Olasz Vízilabda-szövetség elnöke, Paolo Berelli dühöngött a lefújás után. 

A döntés botrányos volt. Eltorzított egy olimpiai meccset, amelyet milliók néztek, és bizonyára most azon gondolkoznak, hogyan követhetett el ilyen alkalmatlanságról tanúskodó hibát a játékvezető.

A videobíró használata kötelező, garantálja a bizonyítékot, de ehelyett eltorzította a mérkőzést, amely a nemzetközi vízilabda rendkívüli bemutatója lehetett volna. Ami történt, az elfogadhatatlan és a játékvezetői bizottságnak javulnia kell" – fogalmazott meg éles kritikát a játékvezetővel szemben Barelli.

Alessandro Campagna, az olasz szövetségi kapitánya dühöngött a lefújás után
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Alessandro Campagna olasz szövetségi kapitánynak sem tetszett a játékvezető ténykedése és csak ironikusan megtapsolta a meccs végén - írja a Magyar Nemzet

"Lehetetlen az erőszakos játék, miközben egy játékos lő. Lehetetlen, mert éppen a lövéssel vagy elfoglalva, arra koncentrálsz. Elfogadhatatlan döntés született. Talán megtévesztő volt a vér, de vízilabdában könnyen megsérülhetsz. A elejétől kezdve egy epikus, csodálatos meccset játszottunk. Megvolt a szív, az elszántság, a fej, a bátorság, minden, és sajnálom, hogy ez sem volt elég" – mérgelődött az olaszok mestere.

A magyarok a pénteki elődöntőben a világbajnoki címvédő horvátokkal találkoznak. 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!