A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kovács Katalin túl van a tavasz nehezén, izgatottan készül a versenyszezonra, de haza is húzza a szíve, ahol kis "csöppségek" várják.

Egyelőre Dunavarsány a bázisa Csipes Ferenc csoportjának, de a tavaly szenzációs idényt produkáló edző lányai hamarosan Ráckevére költöznek, ahol - az elmúlt szezonhoz hasonlóan - folytatják a felkészülést a szolnoki rangsoroló versenyre. Legjobb versenyzője, Kovács Katalin a szokásos szintet hozza, igaz, különösképpen nem kell hangolnia a szolnoki viadalra, hiszen Storcz Botond válogatási elvei alapján (az olimpiai számokban világbajnoki címet szerző versenyzők A egységként automatikusan indulói a Világkupának) világbajnoki címvédőként K-1 500 méteren és a négyes tagjaként is ott lesz majd a május végi Maty-éri MOL Vk-n. Ez a tudat persze nem vezet láblógatáshoz, hiszen az idén is nagy kihívások várnak a Kajakkirálynőre.

"A tavasz nehezén már túl vagyok" - mondja Kovács Katalin. "Hogy mit jelent ez? Engem rendesen elfáraszt az átállás a téli munkáról a vízi edzésekre, de a törökországi edzőtáborban már átestem a nehezén, vagyis köszönöm szépen jól vagyok. Persze ettől függetlenül a délutáni pihenőidőmet többnyire alvással töltöm, a kikészített DVD első öt percében már aludni szoktam."

A Csipes Ferenc által diktált edzésprogram kiadósnak mondható. Persze függ az időjárástól is, hogy éppen hol lelhetőek fel a lányok. Hűvös időben hosszabb kajakozások, futás és kondi szerepel a programon, derűsebb napokon jöhetnek a rövidebb szakaszok, és az sem szakmai titok: előfordult már, hogy pályát is teljesítettek a versenyzők.

És hogy milyen távokat célzott meg a 2010-es évre kétszeres olimpiai bajnokunk?
"A felkészülés ezen szakaszában mindig azt mondom: a lényeg, hogy egyesben készüljek fel tökéletesen. Ha egyesben jó vagyok, az hozza a többi számot is magával" - magyarázza a versenyzőnő. "Natasával az idén még nem ültünk páros hajóba, az elkövetkező hetekben egyeztetjük majd a lehetőségeinket és a terveinket. Úgy hiszem, most egy kicsit sűrűbb lesz a programom, mert bár még nem beszéltünk erről Storcz Botond szövetségi kapitánnyal, a Világkupa előtt négyes edzéseket is meg kell ejtenünk."

A sűrűbb programról pedig az otthoniak is gondoskodtak. Kovács Katalin kutyája, Siba ugyanis hét kölyköt szült, amíg a versenyzőnő Törökországban edzőtáborozott.
"Számomra tökéletes, hogy Dunavarsányban és Ráckevén edzünk, mert így gyakrabban láthatom Sibát és a nálunk maradt kölyköket" - mondja Kovács Katalin. "Igaz, ez sem tart örökké, mert, ha már nem szopnak a kutyusok, elajándékozzuk őket. Pedig olyan helyesek, hogy szinte egész nap dédelgetné őket az ember."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!