A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az új kapitány egyelőre nem beszél Hosszú Katinkával

Hargitay András, az új szövetségi kapitány és két segítője 2016 április 11-én
Hargitay András, az új szövetségi kapitány és két segítője 2016 április 11-én
Vágólapra másolva!
Az úszóválogatott új szövetségi kapitánya, Hargitay András október óta nem beszélt Hosszú Katinkával, és úgy gondolja, ez most nem is fontos. Számítana elődje, Kiss László tanácsaira.

"Hosszú Katinkával tavaly októberben beszéltem utoljára. Úgy tűnik, Hosszú a magyar úszósport vezetőivel nem kíván beszélni, és az olimpiai bizottsággal sem" – mondta Hargitay András, a magyar úszóválogatott hétfőn kinevezett új szövetségi kapitánya az M4 Sport Sport7fő című műsorában.

Hargitay András. Versenyzőként a sportág első magyar világbajnoka volt Fotó: Szabó Gábor - Origo


"Ő most a saját útját járja, és ha ez az út beigazolódik, azaz megnyeri az olimpiát, és jó eredményeket ér el, akkor nekem nincs arra szükségem, hogy velem beszéljen. Az a fontos, és azt kívánom neki tiszta szívemből, hogy érje el azokat az eredményeket, amiket a legjobban szeretne. Mert ez a mi érdekünk is, ez egész Magyarország érdeke, és Hosszú Katinkának is ez az érdeke.

– mondta Hargitay.

Hosszú Katinka a múlt év végén elhúzódó konfliktusba került az úszószövetség vezetőivel, később Kiss Lászlóval is megszakította a kapcsolatot. Jelenleg az Egyesült Államokban edz.

Kissből tanácsadó lehet

Hargitay hozzátette, kikérné elődje, a hatvanas években elkövetett nemierőszak-ügyének napvilágra kerülése miatt lemondott Kiss László véleményét, mert "azt a tapasztalatot, amit az elmúlt időben felhalmozott, nem lehet csak úgy eldobni". Már beszélt is a 75 éves edzővel, de azt egyelőre nem tudja, Kiss mennyire akar részt venni a munkában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!