Edző nélkül lett a Roland Garros bajnoka Babos Tímea

Babos Tímea
Vágólapra másolva!
Habár Instagramja szerint még nehezen hiszi el Babos Tímea, hogy vasárnap a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte a Roland Garros páros versenyét, a kupák és a fotók segítenek elhinni neki a valóságot. A kínai Tuan Jing-jing és Cseng Szaj-szaj párossal szembeni 6:2, 6:3-as történelmi győzelem után a Blikk arról ír, hogy az első számú magyar teniszezőnő március óta edző nélkül készült, vagyis Párizsban is szakmai irányítás nélkül ért a csúcsra. 

Legutóbb a horvát Nikola Horvat segítette a magyar teniszező munkáját, majd elváltak útjaik. A lapnak még korábban beszélt arról, hogy rendkívül nehéz időszakot tudhat maga mögött, megviselte, hogy az elmúlt hónapokban egyesben nem volt sikeres. Ezzel kapcsolatban korábban a Blikknek elmondta, nem felejtett el teniszezni, s biztos benne, hamarosan kikecmereg a hullámvölgyből. Arról is szót ejtett, hogy előbb-utóbb bejelenti, ki lesz az új trénere.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

"Always look ahead"

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés,

"Edző nélkül nem lehet hosszú távon érvényesülni, de egyelőre nem találtam meg a megfelelő szakembert.

Voltak jelöltjeim, többen hívtak engem is, de sajnos még nem sikerült rálelnem arra, akit keresek" - nyilatkozta Babos Tímea.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Az érzés amikor felkelsz és rájössz,hogy nem csak egy álom volt...

timeababos (@timeababos) által megosztott bejegyzés,

A győztesek a trófea mellé összesen 580 ezer euró (186 millió forint) pénznyereményt kaptak.

Tenisztörténelmet írt

A Roland Garros megnyerésével BabosTímea lett az első magyar teniszező, aki - juniorként vagy felnőttként - minden Grand Slamen nyerni tudott, és szintén ő az első magyar női teniszező, aki két különböző GS-en is az élen tudott végezni.
"Megható mindez" - nyilatkozta a MOL Csapat honlapján Babos. "A családomból sokan ott lehettek Párizsban, láthatták a Roland Garros-győzelmem, tavaly pedig a szingapúri világbajnoki sikerünk, ez fantasztikus érzés. Nem tenisznemzetből jöttem, büszke vagyok rá, hogy magyarként idáig jutottam. A családomnak volt egy álma, hátha sikerül..." - mondta elérzékenyülve Babos.
"Mindig el is érzékenyülök ezekben a pillanatokban, mert nagyon hálás vagyok nekik, amiért itt lehetek, és ilyen eredményeket érhetek el. Én egy dolgos, munkában hívő ember vagyok, de ez még nem garantálja a sikert – megható, hogy ilyen rekordokról beszélhetek, és hogy ennyien örülnek a sikeremnek, és hisznek bennem. Ahogy a ceremónián a beszédemben is mondtam, köszönettel tartozom azoknak, akik mertek álmodni nekem, velem, köszönöm a szűnni nem akaró támogatást, egészen megható. Ezekért a pillanatokért érdemes játszani, ezek azok a pillanatok, amit a szívében örökre őriz egy sportoló."

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!