A II. világháború óta nem maradt el ilyen rangos kerékpárverseny

Peter Sagan Paris Roubaix
Slovakia's Peter Sagan (front) rides followed by Belgium's Philippe Gilbert on the Roubaix (Espace Charles Crupelant) cobbled stones sector (1) during the 117th edition of the Paris-Roubaix one-day classic cycling race, between Compiegne and Roubaix, near Bourghelles, northern France on April 14, 2019. (Photo by Stephane MANTEY / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt elmarad az október 25-ére tervezett Párizs-Roubaix egynapos országúti kerékpáros verseny.

A francia egészségügyi miniszter, Olivier Veran csütörtökön jelentette be, hogy Lille-ben és környékén a koronavírusos fertőzés terjedése miatt maximális készültséget rendeltek el.

Idén elmarad a Párizs-Roubaix kerékpárverseny Forrás: AFP/Stephane Mantey

A Tour de France-t is szervező Amaury Sport Organisation (ASO) ennek hatására pénteken közölte, hogy a 118. Párizs-Roubaix-t, valamint a viadal első ízben megrendezni tervezett női versenyét is törlik. A férfi verseny legutóbb 1942-ben maradt el, a következő kiírásra pedig - a tervek szerint - április 11-én kerül sor.

Az idei kiírás különlegessége lett volna, hogy egy napon került volna rá sor két háromhetes körverseny egy-egy etapjával, a Giro d'Italia záró szakaszával és a Vuelta a Espana királyetapjával.

A "klasszikusok királynőjeként" és az "Észak poklaként" ismert kockaköves viadalt eredetileg áprilisban rendezték volna, ám a pandémia hatására október végére halasztották, így ez lett volna az idei utolsó az öt legnagyobb egynapos kerékpárverseny, a Monumentumok közül.

  • Milánó-San Remo
  • Flandriai körverseny
  • Liége-Bastogne-Liége
  • Párizs-Roubaix
  • Lombardiai körverseny

Közülük az utolsó, amit nem rendeztek meg, az 1945-ös Milánó-San Remo volt, az ok pedig a II. világháború.

Mindent egy helyen az Eb-ről