A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Őszre akarják halasztani a japán szponzorok a tokiói olimpiát

Five-ring Olympic symbol in Japan Tokyo Olympics Summer Olympics Tokyo 2020 2020 Summer Olympics Games of the XXXII Olympiad Olympics The Tokyo Organising Committee of the Olympic and Paralympic Ga S SPO sports FIN economic KIF life style COVID-19 coronav
A photo shows a five-ring Olympic emblem in front of Mito Station in Mito City, Ibaraki Prefecture on May 22, 2021. The Tokyo Olympics, which would be held in 2020, has been postponed to 2021 due to the new coronavirus COVID-19. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Tetsu Joko / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint érdekes cikkel jelentkezett a Financial Times című brit gazdasági napilap, amely arról írt, hogy a tokiói olimpia japán főtámogatói azt akarják, hogy a játékokat halasszák el szeptemberre vagy októberre. A tokiói szervezők hevesen cáfolják mindezt.

Az olimpiát 3 milliárd dollárral támogató japán szponzorok azért akarják a halasztást, mert abban reménykednek, hogy ősszel több néző lehet a lelátókon.

Jelen pillanatban ugyanis az a helyzet, hogy a július 23-án kezdődő nyári olimpia vagy teljesen zárt kapus lesz,

vagy június 24-én arról születhet döntés, hogy a japán szurkolók csekély része mégis bemehet az olimpiai eseményekre.

Az olimpia elhalasztására nincs igény - így reagáltak a felvetésre Tokióból. Az ügy mögött természetesen

semmiféle jótékonysági megfontolás nincsen.

Egyszerűen arról van szó, hogy a szponzorok is tudják: az üres lelátós olimpián senki sem akar majd arra gondolni, hogy éppen a fő támogatók termékeit vásárolják meg. Magyarul: a japán támogatók eddigi súlyos bevételkieséséhez még több járulna. Tény, hogy 47 japán vállalat fizetett több mint 3 milliárd dollárt azért, hogy a játékok támogatója lehessen.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!