Szilágyi Áronék már októberben pástra léphetnek legközelebb

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.28., vívás, kard, kardcsapat, bronzmeccs, győzelem, Szilágyi Áron
Germany's Max Hartung celebrates after winning against Hungary's Aron Szilagyi in the men's sabre team bronze medal bout during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Makuhari Messe Hall in Chiba City, Chiba Prefecture, Japan, on July 28, 2021. (Photo by Mohd RASFAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi vívóéletben még csak versenynaptár-tervezet állt össze, ám a Magyar Vívó Szövetség igyekszik aktívan kivenni a részét minden feladatból.

"Nehéz időszak előtt áll a sportágunk, mert nemzetközi szinten egyelőre csak versenynaptár-tervezet létezik, ugyanis az eredetileg szeptemberre és októberre kiírt események sokaságát elhalasztották vagy törölték" - nyilatkozta az MTI-nek Tamás Henriette, a Magyar Vívószövetség főtitkára.

Már októberben jöhet az Európa-bajnokság a vívók számára Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Hozzátette, a hátralévő legrangosabb viadallal, a felnőtt Európa-bajnoksággal kapcsolatban még csak igazolás érkezett az európai szövetségtől és a rendezőktől is, mely szerint Plovdiv októberben kész otthont adni az eseménynek, vagyis jelen állás szerint megrendezik a kontinensbajnokságot.

A sportvezető arról is beszélt, hogy a hazai vívóélet már beindult, zajlanak a különböző fegyvernemek utánpótlás-edzőtáborai. A felnőtteknél a kardozók és a tőrözők még pihennek, viszont a párbajtőrözők megkezdték a felkészülést.

A nemzetközi vívóéletből továbbra is aktívan kivesszük a részünket, a hónap végén megrendezzük a nemzetközi versenybíró-képzést, október elején pedig a hagyományos kadett párbajtőr-körversennyel indítjuk az új idényt" - mondta a tervekről Tamás Henriette.

Mindent egy helyen az Eb-ről