A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eldőlt, hogy indulhatnak-e orosz és fehérorosz teniszezők Wimbledonban

tennis Horizontal
Russian-born Georgian tennis player Natela Georgiyevna Dzalamidze (2L) and Serbia's Aleksandra Krunic (L) compete against US Ann Li and Germany's Anna-Lena Friedsam during their women's doubles tennis match on the fourth day of the 2022 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on June 30, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A tervek szerint orosz és fehérorosz játékosok is részt vehetnek - semlegesként - az idei wimbledoni teniszbajnokságon.

A szervezők pénteken jelentették be, hogy az elmúlt évi állásponttól eltérően ezúttal nem zárják ki a két ország játékosait a nevezésből.

- áll a füves pályás Grand Slam-tornát szervező All England Lawn Tennis Club (AELTC) közleményében.

Az biztos, hogy erősebb lesz a mezőny a visszatérő sztárokkal Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az AELTC tavaly Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedte indulni az orosz és fehérorosz játékosokat, akkor azzal támasztotta alá a döntését, hogy a brit kormány iránymutatása alapján ez volt az egyetlen járható út.

Az idei nyitás nem teljes körű, a részvétel feltételei között szerepel, hogy nem lehet "Oroszország ukrajnai invázióját támogató megnyilvánulásokat" tenni, illetve nem indulhatnak olyan játékosok, akik az orosz vagy a fehérorosz államtól támogatást kaptak.

A szervezők előzetesen egyeztettek a brit kormánnyal, a sportági szövetséggel és egyéb közreműködőkkel. Tavaly a tiltás miatt Wimbledonban nem osztottak ranglistapontokat.

Az idei wimbledoni tornára július 3. és 16. között kerül sor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!