A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

A gerelyhajító Szilágyi Réka minél többször szeretné megjavítani egyéni csúcsát

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, női gerelyhajítás, selejtező, A csoport, Szilágyi Réka, 2021.08.03.
Hungary's Reka Szilagyi competes in the women's javelin throw qualification during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 3, 2021. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
Szilágyi Réka Európa-bajnoki negyedik gerelyhajító idén minél többször szeretné megdönteni jelenleg 62,45 méteres egyéni csúcsát, és a 64,00 méteres olimpiai szintet is elérhetőnek tartja.

A 27 éves atléta az MTI-nek elmondta, hogy izgatottan várja a versenyszezont, amelyet május elsején Debrecenben kezd meg a magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokságon.

"Helyezésben nem tűztem ki magamnak konkrét célt, az a fő, hogy minél többször megjavítsam az egyéni csúcsomat, és ha ezt teljesítem, akkor minden rendben lesz" - mondta Szilágyi Réka, aki tavaly a müncheni kontinensviadalon csak 11 centiméterrel maradt le a dobogóról.

Szilágyi Réka Forrás: AFP/Ben Stansall

A hatszoros magyar bajnok gerelyhajítónak még nem alakult ki a pontos versenynaptára, de mindenképpen szeretne részt venni mindkét hazai bronz kategóriás viadalon, a világbajnoki (63,80 m) és az olimpiai szintet pedig nagyon is elérhetőnek tartja. Ha ezeket nem sikerül elérnie, akkor a világranglistáról juthat ki a vb-re és Párizsba.

"Ezek abszolút reális célok, és azon leszek, hogy minél közelebb legyek a szintekhez, vagy akár meg is dobjam őket" - erősítette meg Varga Lőrinc tanítványa, aki "hatalmas ajándéknak" tartja, hogy hazai közönség, a családja és szerettei előtt versenyezhet majd az augusztusi budapesti világbajnokságon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!