A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Arnold Classic után itthon is bizonyított Bordás Dorina

strongwoman, Bordás Dorina
Bordás Dorina Cleveland után Baján is nagyszerűen teljesített
Vágólapra másolva!
Baján kezdődött meg a Közép-Európai Erősember Szövetség (CESA®) strongwoman liga 2023-ban, az első fordulóban, két súlycsoportban összesen 12 hölgy mutatta meg, mire képes.

A 70+ kilogrammos kategóriában az utolsó versenyszámban fordult a kocka, így Bordás Dorináé lett az első hely.

Az ország egyik legerősebb nője - aki tavasszal az Arnold Classicon képviselte eredményesen Magyarországot - a 43 kilós rönköt nyolcszor tudta kinyomni 60 másodperc alatt az első versenyszámban, amivel harmadikként zárt. Felhúzásban aztán 160 kilóval lett eslő, majd a lengősúly-, és koffercipelésben ő lett a legjobb. A 12 kg-os hordóval való előre tartásával ismét harmadik lett, így a második helyről várta az öt fordulóból álló viadal zárószámát. Ami viszont tökéletesen feküdt neki.

Bordás Dorina Cleveland után Baján is nagyszerűen teljesített Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

"A hordópakolásban a magasságom a javamra vált, az élen álló, alacsonyabb termetű riválisomnak sokkal magasabbra kellett emelnie, ez pedig nehézséget okozott a számára" - mondta a győztes a Prémium Média & Sport Managementnek.

A 70 kilogramm alattiak is népes mezőnyben mutatták meg erejüket. A kategóriában egy szegedi újoncot is avattak, Kollár Andrea személyében. A 170 cm magas sportolónő élete első strongwoman versenyére érkezett a dél-alföldi városból és rögtön a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Kollár Andrea bemutatkozása ennél jobban nem is sikerülhetett volna Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

„A verseny előtt nagyon izgultam mert életem első versenye volt és nem igazán volt tapasztalatom az eszközös edzés terén sem. Az egész verseny borzasztó jó hangulatban telt, izgalmas volt, mert végig szorosan egymás mellett haladtunk a csajokkal. A szervezés szuper volt, és őszintén meglepődtem, hogy a majális közepén lett megszervezve, de pluszt adott az, hogy sok néző ott áll és figyel minket" - mondta az újdonsült bajnok, aki évek óta foglalkozik testépítéssel, és edzője unszolására állt rajthoz Baján, és annyira megtetszett neki a sportág, hogy máris hosszabb távra tervez a strongwoman-ligában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!