A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
Vágólapra másolva!
Mint ismert, egy négy évvel ezelőtti videófelvétel miatt vizsgálat indult a britek háromszoros bajnok lovasa, Charlotte Dujardin ellen, aki ezért kedden visszalépett a pénteken kezdődő párizsi olimpiától. Később kiderült, hogy ideiglenesen hat hónapos eltiltást szabott ki rá a nemzetközi szövetség. A videót mindenhonnan törölték, de most újra nyilvánosságra hozták a felvételeket.

Az egyik legsikeresebb szigetországi női olimpikon bejelentette, hogy távolmarad az ötkarikás játékoktól, mert a nemzetközi és a brit szövetség is vizsgál egy négy évvel ezelőtt készült felvételt, amelyen az látszik, hogy edzésen "téves ítéleteket hozott". 

Charlotte Dujardin , botrány
Charlotte Dujardin a korábbi botránya miatt nem lesz ott Párizsban az olimpián 
Fotó: Behrouz MEHRI / AFP

Előkerült a botrányos videó

A díjlovagló bocsánatot kért az akkori viselkedéséért. 

Most nyilvánosságra hozták a videót, a felvételen az látható, hogy az edzést tartó Dujardin egy lovaglóostorral csap a tanítványa lovának lábára

- írja a Nemzeti Sport.

"Érthető, hogy a Nemzetközi Lovassport Szövetség nyomozást folytat, és úgy döntöttem, hogy amíg ez az eljárás zajlik, minden versenyt, beleértve az olimpiát is, kihagyok" - fogalmazott a 39 éves Dujardin, aki a 2012-es londoni, a 2016-os riói és a 2021-es tokiói olimpián összesen hat érmet (3 aranyat, 1 ezüstöt és 2 bronzot) szerzett. Rajta kívül női honfitársai közül csak a pályakerékpáros Laura Kennynek (5 arany, 1 ezüst) van hat dobogós helyezése a játékokról - írja az MTI.

"Mélységesen szégyellem magam, abban a pillanatban jobb példát kellett volna mutatnom" - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy őszintén sajnálja tettét, és elkeseredett, amiért cserbenhagyja a csapatát, a szurkolókat és a szponzorokat. 

Később a Nemzetközi Lovassport Szövetség is bejelentette, hogy Dujardin nem biztosította lova jólétét, sőt ezzel ellentétes magatartást tanúsított, ezért ideiglenesen féléves eltiltást szab ki a versenyzőre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!