A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Csak párosban indul Párizsban az olimpia után visszavonuló, kétszeres ötkarikás aranyérmes teniszező Andy Murray. Közben a világranglistán 16. Holger Rune bejelentette, hogy nem vesz részt az ötkarikás játékokon.

A 37 éves exvilágelső szerdán közölte, hogy erőnléti problémák miatt visszalép az egyes küzdelmeitől, és a párosra koncentrál, ahol Dan Evans oldalán lép majd pályára - írja az MTI.

Tennis: ATP Tour - Hamburg, Holger Rune
Holger Rune sem lesz ott az olimpián 
Fotó: FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A hátam még mindig nem az igazi, és nem tűnik jó ötletnek, hogy egy nap alatt akár két meccset is lejátsszak. 

Dannel folyamatosan készülünk, hogy legyen esélyünk az éremszerzésre" - jelentette ki a júniusban gerincműtéten átesett klasszis.

Murray 2012-ben Londonban és 2016-ban Rio de Janeiróban nyert olimpiai bajnoki címet egyesben, emellett háromszor győzött Grand Slam-tornán, 2013-ban Wimbledonban 77 év után diadalmaskodott hazai férfi indulóként. A 2019 óta kisebb-nagyobb sérülésekkel küzdő Murray 2012-ben Laura Robson partnereként vegyes párosban ezüstérmes lett a nyári játékokon.

Közben tovább bővült a párizsi távolmaradók csoportja, mivel a világranglistán 16. Holger Rune bejelentette, hogy nem vesz részt az olimpián. A 21 éves dán teniszező - aki a múlt héten legyőzte Marozsán Fábiánt Hamburgban - csuklósérülés miatt mondta le a szereplést.

Korábban a világelső Jannik Sinner mandulagyulladás, a lengyel Hubert Hurkacz térdsérülés, a Tokióban ezüstérmes, tavaly wimbledoni bajnok Marketa Vondrousova kézsérülés miatt lépett vissza. Hiányzik majd a női mezőnyből a fehérorosz Arina Szabalenka, a tunéziai Onsz Dzsabőr és a brit Emma Raducanu is.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!