A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szombaton a női párbajtőrözők és a férfi kardozók egyéni versenyével megkezdődtek a vívás küzdelmei a párizsi olimpián, abban a Nagy Palotában, ahol több önkéntes is megpróbált minket rossz irányba terelni.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Többek között a vívás versenyeinek az a Nagy Palota (Grand Palais) ad otthont a 2024-es párizsi olimpián, amelyet már az 1900-as világkiállításon is használtak, és amelyet az elmúlt években éppen az ötkarikás játékok miatt felújítottak. Itt volt a 2010-es vívó-világbajnokság, de messze a mostani a legnagyobb sportesemény, amelyet ebben az ikonikus, már műemléknek számító épületben rendeznek. A bejutás azonban finoman szólva sem alakult zökkenőmentesen abba a csarnokba, amelyben Szilágyi Áron a negyedik olimpiai bajnoki címét szerezheti meg szombaton.

Grand Palais, vívás, Nagy Palota, olimpia, Párizs
A Nagy Palota ad otthont a vívás és a tekvandó versenyeinek a párizsi olimpiai játékokon
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A metróállomáson leszállva teljesen feleslegesen hosszú séta várt ránk, mire bejutottunk a Nagy Palotába. Ebben közrejátszott, hogy a közelben van a Concorde-tér és a III. Sándor-híd, amelyekkel együtt ez a környék összesen kilenc sportág eseményeinek ad otthont az olimpián. Szombaton délelőtt azonban tulajdonképpen mindenki a vívóarénába ment. Ezért is volt érthetetlen, hogy amikor a csarnok bejáratánál hiába kerestük a "médiabelépés" feliratot, a megkérdezett önkéntesek miért küldtek el más irányba, mint ahol a csarnok van. 

Egyértelműsítettük, hogy vívásra szeretnénk menni, mégis elküldött minket messzire, mint kiderült, a III. Sándor-híd felé. 

Majd, amikor nagy nehezen magunktól mégis megtaláltuk a Nagy Palota médiabejáratát, a hosszas biztonsági ellenőrzés után a benti nyilak is ellentmondtak a józan észnek, és eltereltek minket rossz irányba. 

Megkérdeztünk tehát egy újabb önkéntest, aki ugyan megértette, melyik helyszínt keressük, segíteni nem tudott. Megpróbált, de előbb ő is rossz felé terelt, majd azt mondta, nem tudunk bemenni anélkül, hogy egy felettesünk jóvá nem hagyná ezt. Amikor megkérdeztük, mire gondol, nem tudta elmagyarázni, bár látszott rajta, hogy ő csak jót akar, csak nem sikerül neki. Végül egy társa segítette ki abban, hogy valójában az akkreditációval "plusz engedély" nélkül bemehetünk, amennyiben megtaláljuk a bejáratot és a médiahelyeket. Megtaláltuk, igaz, bent Csudai Sándor fényképészkollégámat 

nem akarták a pástok mellé engedni, mondván, nincsen az akkreditációján külön matrica. Szerencsére egy kollégája nem sokkal később mondta neki, hogy ide nem kell külön matrica, és fotózhat a pást mellől. 

Nehezen indult tehát a vívónap médiaszempontból, remélhetőleg a páston elért magyar sikerek feledtetik a némileg bosszantó előzményeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!