A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Hihetetlen jeleneteket láthattak a nézők a francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson Párizsban, ahol a világranglista hatodik helyezettje, Andrej Rubljov meglepetésre kiesett.

Andrej Rubljov saját érzéseit és az ellenfélt sem tudta kontrollálni, így meglepetésre már a harmadik körben kiesett az olasz Matteo Arnaldi ellen, aki a 35. a világranglistán. A orosz sztárjátékos az első szettet rövidítésben bukta el, végül pedig három játszmában 7:6 (8:6), 6:2, 6:4-re kapott ki. Az oroszt már az első játszma végén figyelmeztetni kellett, miután a földhöz vágta az ütőjét, majd a második játszmában a saját stábjával üvöltözött, Arnaldi szervái között megint a földet csapkodta, majd a harmadik szettben már saját magát ütötte-verte az ütővel és nem egyszer a saját székét is rugdosta.

Andrej Rubljov teljesen megvadult a Roland Garroson, ahol végül a harmadik körben búcsúzott
Fotó: Bertrand GUAY / AFP

A 26 éves játékos már 10 alkalommal szerepelt Grand Slam-torna negyeddöntőjében, de ennél messzebb még nem jutott. Korábban is meggyűlt a baja a saját vérmérsékletével, de úgy tűnt az utóbbi időben, hogy ezt le tudta vetkőzni, májusban Madridban tornát is nyert.

Andrej Rubljov tavaly is a harmadik körben esett ki a Roland Garroson, de akkor nem viselte meg ennyire a dolog. Az orosz az első szett után kezdett sokat hibázni, ezt nem tudta elviselni, és folyamatosan hisztizett.

A korábbi brit játékos, Annabel Croft a BBC-nek elmondta, nehéz volt mindezt látnia, mert Rubljov a pályán kívül nagyon vicces és szerethető, kedves figura. „Rá sem lehet ismerni, amikor így viselkedik a pályán. Amikor valaki ilyen agresszív és saját magát bántja, azt nézni sem egyszerű” – mondta Croft, aki szerint fontos lenne, hogy a sportot ne vegye ennyire véresen komolyan az orosz, akinek máshogy kellene levezetni a feszültséget.

Rubljov többször vitatkozott a székbíróval is, akivel hosszasan polemizált egy labdanyomon is, ami az orosz szerint kint, a bírók szerint pedig bent volt.

A továbbjutott olasz játékos a következő körben minden bizonnyal a görög Cicipasszal találkozik majd.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!