Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Egy olaszországi tóban találtak rá a vadvízi kajakozás királyaként emlegetett brit Ben Orton holttestére, aki még május 16-án tűnt el, és azóta hiába keresték a svájci és az olasz hatóságok.

Egy vitorlázó talált rá Ben Orton ismert vadvízi kajakos holttestére az észak-olaszországi Lago Maggiore Verbanóhoz tartozó vizein, írja a Sky Sports. A 29 éves extrém sportoló valóságos legendának számított a vadvízi kajakosok között, nem alaptalanul emlegették úgy, mint a "vadvizek királya".

Orton még május 16-án tűnt el, azóta keresték hiába a svájci hatóságok. 

A jelenlegi ismeretek alapján a sportoló az olasz-svájci határtól indulva szerette volna egyedül végigevezni a kajakosok körében csak "alpesi özönvíz"-nek nevezett veszélyes Melezza folyót. 

Orton 2015, az ottawai világbajnokság óta volt tagja a brit szabadstílusú kajak-kenu válogatottnak, számos világverseny mellett minden létező, lehetőleg minél veszélyesebb nemzetközi megmérettetésen elindult, imádta, ha nagyok voltak a hullámok, és, a vízesésekkel volt nehezítve az útja.

Orton 9 évesen kezdett kajakozni, 16 évesen pedig már a Fehér-Nílus ugandai szakaszán vett részt egy expedícióban. Hírnevét a sportágban akkor alapozta meg, amikor 2018-ban sikerrel evezett le a közel 40 méter magas mexikói Big Banana vízesésen. Ez a második legmagasabb vízesés, amit egy vadvízi kajakos meglovagolt.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről