A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Szerdán két nagyobb magyar kontingens is a francia főváros és a hamarosan kezdődő olimpia felé vette az irányt. A férfi kézisek és az úszócsapat is repülőre szállt, utóbbiaknál hiába várták a rajongók Milák Kristófot, az olimpiai bajnok nem utazott el a többiekkel Párizsba.

A világcsúcstartó úszófenomén kapcsán egy nagyobb cikkünkben értekeztünk arról, mi minden történt vele az elmúlt egy évben, hová tűnt el, miért nem lehetett szinte semmit sem tudni a felkészüléséről. Tokió olimpiai bajnoka úgy néz ki, továbbra is a maga útját járja és az úszócsapat után, valószínűleg csak a hétvégén, szombaton vagy vasárnap utazik ki Párizsba, számolt be róla a Magyar Nemzet. Emellett az is igaz, eredetileg nem a szerdai, hanem a július 25-ei, csütörtöki napon repült volna.

Milák Kristóf a saját útját járja
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP.

Miért maradt itthon Milák?

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a reptéren elmondta, 

Milák azért nem utazott szerdán ki Franciaországba, mert az ő programja csak július 30-án, kedden kezdődik a 200 méter pillangó délelőtti selejtezőivel. 

Mellesleg a döntőt már másnap este megrendezik, így mindössze két nap alatt kiderül, sikerült-e a magyar klasszisnak megvédenie a három évvel ezelőtt megszerzett címét. A 24 éves sportolónak így maradt még pár napja arra, hogy itthon a saját ágyában, kényelmesen készüljön, nem kell a párizsi tumultussal, a rendkívül furcsa dobozágyakkal és a kis szobákkal bajlódnia.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!