A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
Vágólapra másolva!
A magyar párbajtőröző, Muhari Eszter győzött a 2024-es párizsi olimpiai játékok bronzmérkőzésén, majd a harmadik hely megszerzése után a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
A bravúros teljesítménnyel elődöntőbe jutott Muhari Eszter szombaton este a harmadik helyért zajló mérkőzésen az észt vívó, Nelli Differt ellen lépett pástra a Nagy Palotában, és győzött ráadásban, döntő tussal, 15-14-re. A 21 éves párbajtőröző élete első olimpiáján tehát a harmadik helyen zárt, majd többek között az Origo Sport mikrofonja előtt is beszélt a bronzmeccses asszójáról és a napjáról.

Muhari Eszter
Muhari Eszter olimpiai bronzérmes
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

„Nagyon sokat kellett fejben dolgoznom, hiszen sokáig bizonytalan, hullámvasútszerű volt az olimpiai indulásom, de hónapok óta ezen dolgozom, és a vívásnak ez az egyik kulcsa. 

A bronzmeccs végén [14-14-nél] kinéztem az edzőmre, és megadta nekem az önbizalmat ahhoz, hogy merjek támadást indítani, és ezzel az elmúlt 13 év munkája kifizetődött 

– nyilatkozta Muhari Eszter, aki egyfajta elégtételnek is fogta fel ezt az eredményt. –  Nem azt mondom, hogy a csúcsra értem, de megfeleltem a saját elvárásaimnak ezzel az éremmel."

Muhari Eszter
Muhari Eszter vívásban szerezte az első magyar érmet Párizsban
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Muhari Eszter a nap végén, bronzérmesen már el tudott mosolyogni

A Tatabányai Sport Club kadétvilágbajnok vívója kiemelte, jó, hogy a második elődöntőben vívott, mert így nem volt annyi ideje gondolkodni az ottani vereségen. Muhari Eszter hozzátette, az elődöntő miatt minimális csalódottság van benne, de 21 évesen, az első olimpiáján szerzett érmet meg fogja ünnepelni.

IMG_6057
Az egész nap rezzenéstelen arccal versenyző Muhari Eszter már tud örülni
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

„Végre leesett egy kő a szívemről, és már abbahagyhatom a koncentrációt. 

Egész nap figyelni kellett, nehogy elveszítsem a fókuszt, akár egy-egy kimosolygással, érzelemnyilvánítással. 

Édesanyám és édesapám is itt van, velük ünnepelhetek, mert szerencsére meg tudtam győzni őket, hogy jöjjenek ki, annak ellenére, hogy nagyon izgulósak."

Muhari Eszter Szalay Gyöngyi (1996), Nagy Tímea (2000 és 2004), Mincza-Nébald Ildikó (2008) és Szász-Kovács Emese (2016) után az ötödik magyar olimpiai érmes lett női párbajtőrben, és a magyar olimpiai küldöttség első érmét szerezte meg az idei párizsi olimpián.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!