A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpia hivatalos megnyitója csak péntek este lesz, azonban a magyar női kézilabda-válogatott már csütörtökön megkezdi szereplését az ötkarikást játékokon. A találkozó előtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter üzent a közösségi oldalán. A szurkolásra való buzdítás mellett elmondta, hogy kilenc magyar konzul teljesít szolgálatot az olimpia ideje alatt Franciaországban, akik így, szükség esetén, a helyszínen nyújthatnak majd segítséget a sportolóknak, a kísérőiknek és a szurkolóknak.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tájékoztatására hivatkozva, hogy összesen 13 831 jegyet adtak el magyar szurkolóknak, akik leginkább a vízilabda- és kézilabda-mérkőzések, valamint a kajak-kenu versenyek iránt érdeklődtek.

Annak érdekében, hogy mind a sportolóink, mind a kísérőik, mind pedig a szurkolók számára az olimpia a sport és ne más miatt legyen emlékezetes, igyekszünk segítséget nyújtani

- hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki elmondta azt is, hogy ha valaki bajba kerül, vagy csak tájékozódni akar előre, akkor a konzuli szolgálat honlapján lévő elérhetőségeket mindenképpen vegye figyelembe. 

„Ott van egy olyan menüpont is, hogy 'Bajban külföldön', ne adja Isten, hogy előálljon ilyen helyzet, de ha mégis, akkor minden szükséges információt ott megtalál. 

Ráadásul van egy applikációnk, a Konzinfo Utazom, érdemes ezt letölteni, hiszen hogyha valami ügyes-bajos dolog áll elő, akkor így könnyebben tudnak segítséget hívni vagy információt találni

- tette hozzá Szijjártó Péter. 

Tájékoztatása szerint a diplomatákat a +36 30 084 16 05-ös, 24 órában hívható ügyeleti telefonszámon lehet elérni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!