A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Még mindig sokkos állapotban van az olasz ökölvívó, Angela Carini, a 25 éves olasz bokszoló, aki csütörtökön 46 másodperc után feladta a küzdelmet az algériai Imane Helif ellen. Imane Helif biológiai férfi, ennek ellenére indulhatott a női ökölvívók 66 kilós súlycsoportjában. Angela Carini az olasz lapoknak úgy nyilatkozott: még sosem kapott olyan erős ütést, mint Heliftől, az orra még mindig fáj.

„Azon tűnődtem, hogy kivel állok szemben?” – fogalmazott Angela Carini ökölvívó, aki a mérkőzés első percében feladta a küzdelmet a női mezőnyben indult biológiai férfi Imane Helif ellen. „Kevesebb mint egy perc után nem volt kedvem küzdeni. 

Kaptam egy ütést az orromra, elvesztettem az egyensúlyomat, nem kaptam levegőt. Azt mondtam, ebből elég”.

Elmondta azt is, hogy bizakodva szállt ringbe. „Az apámra gondoltam, aki a példaképem, és az erőfeszítésekre, amelyeket azért tettem, hogy itt lehessek. Apám és Isten választotta ezt az utat nekem.” Hangsúlyozta azt is, hogy nem ítélkezik senki felett.

A mérkőzést azért adta fel, mert ellenfelének „nagyon erősek voltak az ütései”, annyira erősek, amilyen korábban sosem tapasztalt női ellenfelektől. 

„Harcos vagyok, aki nem fut el a fájdalom elől, (…) de ezt a mérkőzést minden elszántságom ellenére sem tudtam folytatni”.

Angela Carini a La Stampának bejelentette, hogy ezek után felhagy az ökölvívással, de emelt fővel távozik.

Botrány: A NOB genderőrült vezetői nem is értik, mi ezzel a gond

Óriási botrány bontakozott ki csütörtökön délután Párizsban – jelentette az Origo párizsi helyszíni tudósítója, Lantos Gábor. Az algériai Imane Helif, aki a női ökölvívók 66 kilós súlycsoportjában indul, nem is lehetne itt az olimpián, mert korábban kiderült róla, hogy biológiailag férfi. A NOB annak ellenére engedélyezte az algériai férfi indulását a nők között, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség korábban már eltiltotta őt. Ám a NOB genderőrült vezetőit ez nem érdekli, szerintük minden rendben van, nem értik a problémát.

Imane Helif Photo by Buda Mendes / POOL / AFP

Hámori Luca ellenfele lesz Helif szombaton

Hámori Luca - írtuk meg korábban - szombaton este az algériai férfi ellen bokszol, és csak egy lépésre van az éremszerzéstől. Ő csütörtökön arról beszélt, hogy az edzőteremben szinte csak fiúkkal kesztyűzik, így nem fél a mérkőzéstől. Azon, hogy Helif biológiai férfi, a magyar sportolólány nem lepődött meg, mert szerinte kinézetre és alkatra is "nagyon fiús." 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!