A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Hámori Luca szombaton az algériai színekben induló Iman Helif ellen lép ringbe a párizsi olimpia ökölvívó tornáján. A magyar lány trénere, Varsányi Áron nem kíván foglalkozni a botrányos rivális nemével.

Hámori Luca edzője, Varsányi Áron elmondta, ő kizárólag a szombati, Iman Helif elleni mérkőzésre fókuszál.

„Annyiféle mendemonda kapott lábra azóta, hogy olasz ellenfele, Angel Cerini visszalépett ellene, hogy nem látok tisztán” – mondta a Metropolnak Varsányi.

Nem vagyok orvos, sem efféle ügyekben hozzáértő, így csakis a mérkőzéssel foglalkozom. Úgy tudom, az algériai öklözőnek születése óta magas a tesztoszteronszintje. Többször láttam őt bokszolni, igen képzett versenyző, bár a 2021-es tokiói nyári játékokon egy vesztes mérkőzés után kiesett, viszont szerzett már vb-ezüstérmet is. Ha a NOB-tól zöld utat kapott a párizsi ökölvívásra, akkor Lucának fel kell vennie ellene a harcot.

Hámori Luca edzője szerint nem esélytelen algériai ellenfele ellen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Mivel Luca is gyakran edz együtt férfi partnerrel, ebből tőkét kovácsolhatunk. 

Az természetesen meg sem fordult a fejünkben, hogy feladjuk a találkozót.

 Eldöntjük majd, miként lehet csalogatni az algériait, és mikor kell gondosan ügyelnie riválisa ütőtávjára. Tanítványom elég képzett ahhoz, hogy nyerjen. Sikerének alapvető feltétele az, hogy elhiggye, igenis van esélye a győzelemre. Az algériai rivális 2021-ben járt a debreceni Bocskai-emlékversenyen, mi több, nemrég a párizsi olimpiát megelőzően Vittelben rendezett nemzetközi edzőtáborban is megfigyelhették egymást. Luca akkor nem szparringolt vele, mert megsérült az ujja, egy kicsit bedagadt. Ismétlem: nem tartom megoldhatatlannak a feladatot, elvégre a magyar ökölvívás nem vallott szégyent Párizsban, hiszen két pontszerzővel bír” - mondta Varsányi.

Helif körül azután robbant ki botrány, hogy a 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében olasz ellenfele visszalépett ellen, miután igazságtalannak tartotta a küzdelmet, lévén ellenfele túl nagyokat ütött. Ez azért érdekes, mert Imane Khelifet 2023-ban kizárták a világbajnokságról egy sikertelen biológiai teszt eredménye után. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!