A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
Vágólapra másolva!
Két magyar érem is született a férfi nyíltvízi úszók versenyében a párizsi olimpián, ugyanis Rasovszky Kristóf arany-, míg Betlehem Dávid bronzérmet nyert. A verseny után Betlehem Dávid értékelt, és elmondta, számára felér egy aranyéremmel, hogy a barátjával közösen állhatott dobogóra.

"Sose úgy meg ahogy eltervezzük, de mindig tudni kell változtatni a taktikán.

 Örülök, hogy nem lett komolyabb sérülés a végén, mert voltak agresszív előzések.

Mindig lefele voltak szakadások, felfele, sodrással szemben a fal mellett kellett úszni, ott volt biztonságos, ott nem is volt gyors iram, örülök, hogy így sikerült. Azt mondták, lefele visz a víz, ott könnyebb lesz, de nekem nehezebb volt, mert hullámos volt a víz, de elégedett vagyok” – mondta a bronzérmes Betlehem Dávid. 

„Előnyben voltunk, mert folyóban gyakoroltunk, ez a fordulónál jól jött, mert tudtam, hogy egy pillanatra meg kell állni, ez pedig nagyon bejött. Nagyon megterhelő verseny volt, sokan lemaradtak, fájt nekem is. 

Az utolsó körben tudtam, hogy nem az a lényeg, hogy a Kristófékon legyünk, kicsi lemaradtunk, össze is akadtunk a riválisommal, egymást szivattuk és a végén én voltam a türelmesebb, ezért lettem bronzérmes”

 – mondta a boldog Betlehem Dávid a célban. 

Az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf és a bronzérmes Betlehem Dávid a nyíltvízi úszás éremátadóján
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Ha visszaúsztam volna a Kristófékra az többet kivett volna és akkor lehajrázhattak volna a finisben. Tudtam, hogy bronz vagy negyedik hely lesz ebből, a bronzért ment a csata, Kristófnak meg nyernie kellett, mert már 27 éves”

 – mondta viccesen Betlehem. „Régóta, Fukuoka óta mondogattuk a közös dobogót, sokan nem hitték el, talán én sem, de 2022 óta mondtuk. Most minden klappolt, éreztem, hogy meg lehet és örülök, nem vagyok féltékeny vagy ilyesmi, ennek így kellett lennie. Nagyon nyugodt voltam a végén, éreztem, hogy tudok olyat, amit az ellenfelem nem, láttam, hogy kezd hajrázni, de fárad, tényleg nyugodt voltam” – értékelt a történelmi magyar siker egyik főszereplője.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!