A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2002. július 15-21.)

 
Ricardo Tavarelli (paraguayi, Olimpia Asunción): az asuncióni egyesület az idén ünnepli fennállásának százéves évfordulóját, és a centenáriumról méltóképpen igyekeznek megemlékezni, hiszen a gárda beverekedte magát a Libertadores-kupa döntőjébe. Az elődöntő visszavágóján a kapus, Tavarelli bravúrjai mentették meg a kieséstől a gárdát a Grémio ellen, majd a tizenegyespárbaj során a portás a továbbjutáshoz segítette együttesét.
Mihails Zemlinskis (lett, Skonto Riga): a név ismerős lehet a magyar drukkerek számára, hiszen a középhátvéd egy ideig a BVSC-ben is futballozott. Jelenleg ő a Skonto Riga csapatkapitánya, és a walesi Barry Town elleni BL-selejtezőn maga is feliratkozott a gólszerzők közé. A lettek egyébként 5-0-ra győzték le brit ellenfelüket. Marcelo Bordon (brazil, VfB Stuttgart): a stuttgarti csapat pénztelensége miatt a nyáron egyetlen focistát sem tudott szerződtetni, sőt, legszívesebben eladták volna legértékesebb futballistájukat, Bordont, aki azonban egyelőre maradt a klubnál. A brazil középhátvéd a Perugia elleni Intertotó-kupa mérkőzésen csapata egyik legjobbja volt, ráadásul szépségdíjas gólt szerzett. Rio Ferdinand (angol, Leeds United/Manchester United): a játékos átigazolása körüli hercehurca már hetek óta tart, de úgy tűnik, hogy a két egyesületnek végre sikerült megegyeznie. A Leeds ugyanis elfogadta a Vörös Ördögök 30 millió fontos ajánlatát, ami brit rekordnak számít. Ferdinandnak már csak a manchesteriekkel kell megegyeznie, és a MU játékosának mondhatja magát. Pavo Crnac (horvát, Slaven Belupo): a horvát együttes meglehetősen jól szerepel az Intertotó-kupában, hiszen az első két fordulón már túlverekedte magát, a harmadik körben pedig szintén remekül áll, hiszen az első meccsen idegenben győzte le 3-0-ra a bolgár Marek Dupnica gárdáját. Az első találatot a védő Crnac szerezte, aki pedig általában ritkán szokott gólt elérni.
Gaizka Mendieta (spanyol, FC Barcelona): a válogatott középpályás transzfere lassan a nyár szappanoperájává kezdte kinőni magát, de a múlt héten felgyorsultak az események. Előbb a Valencia engedett a neki fizetendő összegből, és ezt követően már a Barcelona és a Lazio is könnyebben megegyezett, aminek köszönhetően Mendieta egyelőre egy évre kölcsönbe került a katalánokhoz. Arne Slot (holland, NAC Breda): Babos Gábor, Fehér Csaba és Pető Tamás együttese az Intertotó-kupában hazai pályán fogadta a francia ES Troyes együttesét, és egy darabig úgy tűnt, hogy a gárda vereséget szenved, ám az egyik új szerzemény, Slot a második félidőben kiegyenlítette az állást. A játékos a nyáron érkezett az FC Zwollétól, és 2006-ig írt alá szerződést a bredaiakhoz. Elvir Melunovic (svájci. FC Aarau): a helvét bajnokság az egyik legkorábban kezdődő pontvadászat volt Európában, hiszen itt már a harmadik fordulónál járnak a csapatok. Az Aarau az elmúlt héten két meccsből egyet elveszített, egyet pedig megnyert, de a szerb származású középpályása, Melunovic mindkét találkozón eredményes volt. Mario Basler (német, Kaiserslautern): a német klubot az utóbbi időben belső ellentétek sújtják, a vezetőség nem teljesen elégedett a tréner, Andreas Brehme munkájával, és a játékoskeret sem egységes. Basler az elmúlt napokban nagyon fogadkozott, hogy "gatyába rázza" a csapatot, és a cseh Teplice elleni Intertotó-kupa mérkőzésen pozitív példát mutatott a többieknek, hiszen két gólt is szerzett.
Dmitrij Kerzsakov (orosz, Zenit Szankt-Petyerszburg): a fiatal orosz csatár az elmúlt héten nem fukarkodott a gólokkal, de csapata ennek ellenére nem volt valami eredményes. A hét elején a Szaturn-REN TV elleni találata ellenére kikapott a szentpétervári együttes, és a hét végén az Uralan Eliszta ellen elért mesterhármas is csak a döntetlenre volt elég. Malkhaz Aszatiani (grúz, Torpedo Kutaiszi): a grúz bajnokcsapatnak már a Bajnokok Ligája előselejtezőjében pályára kellett lépnie, de a feröeri B36 Tórshavn nem okozott túl nagy gondot a Torpedo Kutaiszinak. Az 5-2-gyes győzelemből elsősorban a csatár, Aszatiani vette ki a részét, aki két gólt szerzett, és végig rendkívül veszélyesen futballozott.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!