A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
20:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (július 22-28.)

 
Mario Muscat (máltai, Hibernians FC): a Bajnokok Ligája előselejtezőjében talán a máltai Hibernians okozta a legnagyobb meglepetést azzal, hogy idegenben legyőzte az ír Shelbourne-t, és ezzel továbbjutott. A máltaiak sokáig csak a védekezéssel törődtek, és kapusuk bravúrjai nélkül aligha sikerült volna továbblépniük.
Zoltan Sebescen (német, Bayer Leverkusen): a németeknél még két hét van a bajnokság kezdetéig, de a ligakupában máris pályára léptek a csapatok. Az előző szezon nagy vesztese, a Bayer Leverkusen a világbajnokságon szerepelt sztárjai nélkül is legyőzte a Werder Brement. A gyógyszergyáriak nem játszottak valami jól, de a találkozó erejéig csapatkapitánynak kinevezett Sebescen találata elég volt a győzelemhez. Steve Staunton (ír, Aston Villa): a birminghami együttes az első meccsen kétgólos vereséget szenvedett az FC Zürichtől az Intertotó-kupában, így a visszavágón nem volt valami könnyű dolga. A gárdában ezúttal a világbajnokságon szerepelt focisták is pályára léptek, és ez döntőnek bizonyult: miután az angolok ledolgozták a hátrányukat, a továbbjutást jelentő találatátot az ír középhátvéd, Staunton szerezte. Peter Markstedt (svéd, Hammarby): a svéd pontvadászat tavaszi-őszi rendszerben zajlik, vagyis a csapatok már a 12. fordulónál tartanak, és a legutóbbi játéknap egyik hőse a Hammarby védője, Markstedt volt. A hátvéd a GIF Sundsvall elleni találkozón kétszer volt eredményes, és ezzel egymaga nyerte meg a meccset csapatának. Rodolfo Arruabarrena (argentin, Villarreal CF): az Intertotó-kupa harmadik körének egyik legnagyobb rangadója a Villarreal-Torino párviadal volt, amelyből végül a spanyolok jutottak tovább, igaz, csak tizenegyesekkel. Ehhez azonban előbb le kellett dolgozniuk az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányukat, és mindez az argentin balhátvéd, Arruabarrena találatával sikerült.
Mark Chung (amerikai, Colorado Rapids): az Egyesült Államok profi bajnokságában, az MLS-ben a vébé alatt is zajlottak a küzdelmek, folyamatosan játsszották a mérkőzéseket. A Colorado Rapids az elmúlt héten két találkozót is játszott, mégpedig jó eredményekkel: a gárda előbb a New England Revolutiont verte 3-2-re, majd a Dallas Burnnel ért el 2-2-es döntetlent, és a csapat középpályása, Chung mindkét összecsapáson eredményes volt. Dmitrij Kudrjaszov (orosz, Szpartak Moszkva): az orosz válogatott volt szövetségi kapitánya, Oleg Romancev számára már csak a Szpartak Moszkva maradt, és a fővárosi gárda a bajnokság legutóbbi fordulójában a Torpedo-ZIL Moszkva ellen diadalmaskodott 2-1-re. Mindkét Szpartak-gólt a saját nevelésű középpályás, Kudrjaszov szerezte, aki idén még csak 19 esztendős, vagyis az utánpótlásra nem lehet panasz a klubnál. Gyenisz Karolik (belarusz, Belsina Bobrujszk): a belarusz bajnok az első meccsen idegenben elért gól nélküli döntetlen után hazai pályán legyőzte az északír FC Portadownt, ezzel továbbjutott. A mérkőzés főhőse a középpályás Karolik volt, aki az első és a második félidőben is betalált, márpedig ezekrea gólokra nagy szükség volt, hiszen az északírek kétszer is szépíteni tudtak. Morten Wieghorst (dán, Bröndby IF): Dániában nagy felzúdulást váltott ki, hogy a Bröndby új edzője, Michael Laudrup több meghatározó játékost is elküldött a csapattól, de az eredmények egyelőre őt igazolják. A koppenhágai egyesület a szuperkupa döntőjében az Odense ellen nyert a nyáron igazolt Wieghorst találatával, majd az első fordulóban a Silkeborg ellen 3-0-ra diadalmaskodott, és Wieghorst ezen a meccsen is betalált.
Sidney Govou (francia, Olympique Lyon): a francia bajnokságban is a szuperkupa számít az idény kezdetének, és a Gabrile Hanot-kupáért lejátszott mérkőzésen a bajnok Olympique Lyon magabiztos győzelmet aratott a kupagyőztes, ám a másodosztályba kiesett FC Lorient ellen. Különösen a lyoniak fiatal támadójának, Govounak ment jól a játék, hiszen a csatár mesterhármast ért el. Giovane Élber (brazil, Bayern München): a bajorok ugyan tizenegyesekkel kikaptak a német ligakupa első fordulójávan a Hertha BSC együttesétől, de a brazil támadóra nem lehetett panasz, Élber ugyanis két alkalommal is bevette Király Gábor kapuját. Úgy látszik, a csatár továbbra is alapember lesz a müncheniek kezdő tizenegyében.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!