Vágólapra másolva!
Roy Keane, a Manchester United játékosa két hetet kapott az Angol Labdarúgó Szövetségtől (FA), hogy fegyelmi ügyében utoljára kifejtse álláspontját. Keane nemrég elismerte, hogy korábban szándékosan okozott súlyos sérülést egy ellenfelének, ezért klubja megtiltja az önéletrajzi regények írását.

Az FA azután indított eljárást, hogy a csapatkapitány az önéletrajzi könyvében bevallotta: 16 hónappal ezelőtt bosszúból rúgta le Alf Inge Haalandot, a városi rivális Manchester City középpályását, mert három évvel korábban éppen a norvég futballista okozott neki súlyos sérülést.

Manchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29162manutd.com - nem akarnak több könyvethttp://www.manutd.com/news/fullstory.sps?inewsid=21555

Haaland a revans óta állandó térdszalag-problémákkal küszködik, s már négy műtéten esett át. A könyv megjelenése után ő és klubja is beperelte a világbajnokságról fegyelmi okokból hazaküldött Keane-t.

Az angol szövetség szerint az ír játékosnak felelnie kell tettéért, hiszen azzal komoly erkölcsi kárt okozott az angol futballnak. Közben a Manchester honlapján tette közzé: többé nem jelenhet meg könyv egyetlen játékosuktól sem, amíg az a klubban játszik. "Egyéb kereskedelmi vagy reklámügyeik lehetnek - a könyv az más" - jelentette ki David Gill ügyvezető igazgató.

A ManUnited jogászai nem olvasták a középpályás könyvét a megjelenés előtt, ennek ellenére végig támogatni fogják Keane-t az FA eljárása során. Beckham készülő könyve még megjelenhet, mert erre szerződés kötelezi az egyesületet.

Mindent egy helyen az Eb-ről