Vágólapra másolva!
Az utolsó topliga, a spanyol bajnokság is befejeződött a hét végén, de hogy a mai futballban nem nagyon van uborkaszezon, azt a már javában zajló Konföderációs-kupa is bizonyítja. E heti világválogatottunkat ez a két esemény uralja, kiegészülve a legrangosabb dél-amerikai klubkupával, a Libertadores-kupával, ahonnan ketten kerültek be az álomtizenegybe.
Leo Franco (argentin, RCD Mallorca): A mallorcai együttes számára az utolsó fordulóban rendezett, Málaga elleni hazai bajnokinak nem volt különösebb tétje, ha csak az nem, hogy a gárda győzelemmel szeretett volna búcsúzni közönségétől. Ez végül sikerült is, ám a kapus Leo Franco bravúros védései nélkül aligha úszták volna meg bekapott gól nélkül.
Mário Yepes (Kolumbia): A dél-amerikai válogatottnak sikerült bejutnia a legjobb négy közé a Konföderációs-kupán, pedig a legjobb teljesítményt azon a meccsen nyújtották, ahol vereséget szenvedtek: a franciák ellen. A csapat védője, Yepes már ezen a meccsen is kiválóan játszott, de az új-zélandiak ellen rátett egy lapáttal, és szépségdíjas gólt szerzett.Lucien Mettomo (Kamerun): A Szelídíthetetlen Oroszlánok már két forduló után bejutottak a Konföderációs-kupa elődöntőjébe, és két találkozón még csak gólt sem kaptak, pedig ellenfeleik a világbajnok Brazília, illetve a vébé-bronzérmes Törökország volt. A hátsó alakzatból elsősorban Mettomo emelkedett ki, aki a félholdasok ellen két alkalommal is a gólvonalról mentett.Rolando Carlos Schiavi (argentin, Boca Juniors): A Boca nem akármilyen bravúrt hajtott végre a Libertadores-kupa elődöntőjében, hiszen úgy jutott tovább a kolumbiai América Cali ellenében, hogy idegenben 4-0-ra diadalmaskodott. Ez az eredmény mindenképpen elismerésre méltó, és ha hozzátesszük, hogy a középhátvéd Schiavi két gólt is szerzett, akkor nem csodálkozhatunk, hogy bekerült a hét válogatottjába.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény a spanyol bajnokság utolsó fordulójában az Athletic Bilbao ellen, hiszen csak ezzel szerezhették meg a bajnoki címet, és az első félidőben a balhátvéd Roberto Carlos tette a legtöbbet a diadalért. A brazil előbb adott egy gólpasszt, majd pedig szabadrúgásból volt eredményes, nagyban hozzájárulva a Real győzelméhez.
Robert Pires (Franciaország): A gallok házigazdaként mindhárom csoportmeccsüket megnyerték a Konföderációs-kupán, ám nehéz volt bárkit is beválasztani tőlük a hét válogatottjába, mivel Santini mester rendkívül sokat variált a kezdő tizeneggyel. Végül Pires mellett döntöttünk, aki mindhárom meccsen játszott, két gólt is szerzett, és a japánok ellen a csapatkapitányi karszalagot is viselte.Nakamura Szunszuek (Japán): Az ázsiai együttesnek végül nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé a Konföderációs-kupán, hiszen a Kolumbia elleni ki-ki meccsen 1-0-s vereséget szenvedett, és a kiesést legtöbben azzal magyarázták, hogy ez utóbbi találkozón Nakamura sérülés miatt nem lépett pályára. A középpályás ugyanis az előző két találkozón vezéregyénisége volt csapatának, parádésan játszott, és nem mellékesen három gólt is szerzett.Giovanny Hernández (Kolumbia): A dél-amerikai együttes a franciák elleni balszerencsés vereséget követően csak szenvedett Új-Zéland ellen, de végül sikerült kiharcolnia a győzelmet, ám az utolsó, japánok elleni csoportmeccsen csak három ponttal juthatott volna tovább. A kolumbiaiak végül Hernández találatával nyertek, és az irányító középpályás a torna egyik nagy felfedezettjének számít.Joaquín (spanyol, Real Betis): A sevillai együttesnek a Primera División utolsó fordulója előtt semmi esélye nem volt arra, hogy kiharcolja az UEFA-kupában való szereplést, de a zöld-fehérek ennek ellenére szépen búcsúztak, hiszen idegenben verték a Villarrealt. A diadalból a jobbszélső két góllal vette ki a részét, és ha a Győr továbbjutna az Intetotó-kupában, akkor a játékost esetleg Magyarországon is megcsodálhatnánk, lévén az ETO következő ellenfele a Betis lenne.
Ronaldo (brazil, Real Madrid): Amikor a Fenomén tavaly nyáron a Real Madridba igazolt, még a madridi drukkerek közül is sokan ellenszenvvel viseltettek iránta, ám a csatárnak meggyőző érvei voltak maga mellett: a góljai. Ronaldo az utolsó, sorsdöntő fordulóban is betalált kétszer, 23-ra növelve találatainak számát, és végképp belopta magát a királyi gárda rajongóinak szívébe.Carlos Alberto Tévez (argentin, Boca Juniors): Az argentin együttes négy év alatt harmadszor jutott be a Libertadores-kupa döntőjébe, és az América Cali elleni visszavágón Schiavi mellett Tévez volt a másik főhős. A középpályáról a csatársorba vezényelt futballista két gólt szerzett, amivel gyorsan eldöntötte a továbbjutás sorsát csapata javára.



Mindent egy helyen az Eb-ről