A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Harmadik fordulójához érkezett az UEFA Intertotó-kupa sorozata, ami azt jelenti, hogy a hét végi visszavágók után már kialakul az elődöntők 12-es mezőnye.

Nagy csata várható a Brescia-Villarreral rangadó, amelynek első találkozóján a spanyol együttes 2-0-ra nyert. Az olasz sajtó egyenesen égő vereségnek minősítette a Roberto Baggiót nélkülöző kedvencek eredményét, s nem túl nyugodtak a visszavágó előtt sem. Főleg, mert a Villarreal előbb szerződtette a Lyon gólvágóját, a brazil Sonny Andersont, majd megszerezte a Milantól Jose Marit is. Sőt, vasárnap már a gárdával edzett az argentin védő, Fabricio Coloccini is, velük akár Olaszországban is komoly reményekkel léphet pályára a Villarreal.

Aki keresné a keretben az argentin Martin Palermót, feleslegesen teszi. A válogatott csatár ugyanis nem került be a Villarreal 25 fős keretébe. A klub vezetői azzal indokolták döntésüket, hogy az argentin futballistának "nem fekszik" a Primera División. Ezért felajánlották neki, hogy elhagyhatja az egyesületet. Palermo Villarreálba szerződése 2001-ben nagy szenzációnak számított, hiszen hazai gólkirályként érkezett. A hozzá fűzött reményeket azonban nem váltotta be, két és fél szezon alatt mindössze 18 találatot ért el.

Érdekes mérkőzés vár a Lierse-ra, a belga gárda ugyanis 4-1-re kikapott a holland Heerenveen otthonában. Ám az idegenben rúgott gól sokat érhet, mintha ezt gyakorolta volna az együttes a Nieuwmoer elleni, szerdai felkészülési meccsen, ahol 3-0-ra győzött. Ezzel az eredménnyel kiegyezne a belga gárda szombaton is. Az új szerzemények közül mindenki harcra kész, a legtöbbet Empoke és De Wilde játékától reméli a szakvezetés. A hollandoknál az egykori Djurgarden-csatár, Barson sérült. Játszhat viszont a norvég Moldétől szerződtetett válogatott középpályás, Daniel Berg Hestad.

Annak ellenére, hogy Kazahsztánban nyerni tudott az osztrák Pasching csapata, nem lefutott a visszavágót. A Tobol Kosztanaj ugyanis az első két fordulóban négy győzelmet aratott úgy, hogy nyert a lengyel Polonia és a belga St. Truiden otthonában is. Vlagyimir Mukanov tanítványai képesek lehetnek a bravúrra. Az osztrákok rosszul is kezdték a szezont, az első két bajnokit elveszítették Mayrlebék.

Izgalmas mérkőzés vár a Nantes-ra, a francia gárda ugyanis csupán 2-1-re tudott nyerni a svájci Wil ellen. Azaz egy esetleges 1-0-s siker már a helvéteket juttatná a kupa elődöntőjébe. A Wil szakvezetése a két új fiútól várja a gólokat: a brazil Rogerio Luiz da Silva idegenben már megtette a dolgát, ő szerezte a becsületgólt, de a ghánai Felix Mordeku, aki gyakorlatilag visszatért egykori együttesébe is nagyon jól játszott az edzőmeccseken. A Nantes csapata csatárt váltott: a román válogatottból jól ismert Viorel Moldovan egyéves szerződést kötött az arab emírségekbeli Al-Wahdával. Érkezett viszont a Valladolidból Aziz Makukla, míg Claudiu Andrei Keserü próbajátékon szerepel a franciáknál.

A többi mérkőzésen közül az idegenben is nyerni tudó horvát Cibalia, a cseh Liberec, a szlovén Koper, a német Schalke és Wolfsburg együttese valószínűleg biztosan jut tovább.

A hét végi párosítás
Pasching (osztrák) - Tobol (kazah) - az első mérkőzés eredménye: 1-0
Schalke (német) - Dacia Chisinau (moldáv) - 1-0
Wolfsburg (német) - Synot (cseh) - 1-0
Wil (svájci) - Nantes (francia) - 1-2
Lierse (belga) - Heerenveen holland) - 1-4
Koper (szlovén) - Egaleo Athen (görög) - 3-2
Brno (cseh) - Guingamp (francia) - 1-2
Werder Bremen (német) - Nice (francia) - 0-0
Allianssi (finn) - Perugia (olasz) - 0-2
Liberec (cseh) - Santander (spanyol) - 1-0
Brescia (olasz) - Villarreal (spanyol) - 0-2
Cibalia (horvát) - Tampere United (finn) - 2-0

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!