A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Érdekes közvéleménykutatást folytattak Európa több országában, amelynek keretében 1200 nőt és férfit kérdeztek meg, kit tartanak a világ legszebb és legcsúnyább futballistájának. Előbbi vetélkedést az angol David Beckham, a Real Madrid középpályása nyerte, míg az antiszépségek kategóriájában Gennaro Gattuso (Milan) diadalmaskodott.

David Beckham arcai - képgaléria

Olykor nem csupán azt értékelik egy labdarúgóban, hogy mennyire technikás, milyen pontos szabadrúgáslövő, vagy hogy éppenséggel mennyire van otthon a védekezés és/vagy támadás tudományában. Jelesül most arról készült egy alkalmi felmérés a nem feltétlenül igazi futballszurkolók körében, hogy kit tartanak a leginkább jóképűnek, s kit a legkevésbé vonzó fizimiskájúnak az európai labdarúgók közül. Nos, a külcsínről szóló vetélkedést az angol David Beckham, a Real Madrid középpályása nyerte, legalábbis kontinentális szinten, mert az itáliai szavazás - ahol a jelek szerint igencsak lejtett a pálya a talján futballművészek irányában, hiszen Beckham ott a legjobb hatba sem fért be... - Alessandro Nesta, az AC Milan válogatott védőjének a sikerét hozta.

A Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában és Olaszországban lefolytatott közvéleménykutatás keretében 1200 nőt és férfit kérdeztek meg "szépségügyben", s a 20 és 50 év közötti interjúalanyok 19 százaléka nevezte meg Beckhamet az európai labdarúgók legszebbikének. A második helyen is egy "Realista", a szintén középpályás, és ugyancsak nem spanyol, hanem francia Zinedine Zidane végzett, míg a képzeletbeli bájdobogó harmadik fokára a Zidane-hoz hasonlóan 6 százaléknyi tetszési indexszel kirukkoló német Michael Ballack, a Bayern München támadó középpályása került.

A nem túl tapintatos ízlésvizsgálat kiterjedt arra is, hogy a megkérdezettek kit tartanak a legrútabb futballistának. Nos, az antiszépségek kategóriájában egy olasz, Nesta milánói csapattársa, a védekező középpályás Gennaro Gattuso diadalmaskodott (hogy százalékosan mennyivel verte a többieket, arról nem szólt az EFE spanyol hírügynökség jelentése), az Internazionale sokszoros olasz válogatott csatára, Christian Vieri, a szintén interes uruguayi támadó, Alvaro Recoba és a Real Madrid brazil világbajnok csatára,
Ronaldo előtt...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!