A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!

Gregory: rendszámtábla 44 ezer fontért

A labdarúgáson kívül az autók az a téma, amivel - legalábbis a közvélekedés szerint - legjobban fel lehet csigázni egy férfiember érdeklődését. Nincsenek ezzel másként a futballisták sem, és mivel ők nem tartoznak a szegény emberek közé, többségük megengedheti magának, hogy kisebb autóparkot tartson a garázsában.

Próbálja ki a Honfoglaló focivébés változatát!

David Beckham például egy Jaguar, egy Ferrari, egy Porsche, egy Range Rover és három BMW közül választhat, ha kocsikázni van kedve, de Ryan Giggs sem sokkal marad el mögötte egy Aston Martinnal, egy Subaruval és egy Grand Cherokee-val. Hozzájuk képest a néhány évvel ezelőtt a Valencia CF-ben szereplő norvég támadója, John Carew a szerénység mintaképének számított, hiszen a színes bőrű csatárnak akkor "csak" egy BMW-je volt, és bár fizetése nyilván lehetővé tette volna, nem akart újabb autókat venni.

Ez persze nem azt jelentette, hogy nem vágyott volna mondjuk egy Ferrarira, de elmondása szerint édesanya nem engedte meg neki, hogy vegyen egyet a vörös autócsodából. "A mamám megígérte nekem, hogy egy év múlva, ha jól megy a játék, vehetek egy Ferrarit" - fejtette ki a játékos a norvég Dagbladetnek adott nyilatkozatában.

Nem csak a focisták, hanem az edzők között is voltak, vannak olyanok, akik rajonganak az autókért. Az Aston Villa korábbi szakvezetőjének, a közelmúltban a magyar válogatott kapcsán előtérbe került John Gregorynak például szintén BMW-je volt sokáig, ám ő arra is figyelt, hogy mi áll a rendszámtáblán.

Nem sajnált ugyanis 44 ezer fontot azért, hogy autóján a V1LLA felirat díszelegjen. Angliában ugyanis amolyan árveréseket szoktak rendezni a különös jelentéssel bíró rendszámtáblák elnyerése érdekében, és a fenti betűkombinációra a birminghami gárda több szurkolója is pályázott.

Gregory azonban mindegyikőjüket túllicitálta (persze könnyű neki az ő fizetéséből). Az aukció vezetője szerint Gregory végig nagyon nyugodt volt, ám rendkívül eltökéltnek látszott, és végül kitörő örömmel vette tudomásul, hogy ő nyert. Kérdés, mi lett a sorsa a rendszámtáblának, amikor kirúgták a klubtól...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!