A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Manapság egy játékos piaci értékét jelentősen meghatározza az, hogy szerződése meddig érvényes, hiszen egy lejáróban lévő kontraktussal rendelkező labdarúgót sokkal könnyebb megvásárolni, elvégre klubja nem akarja később ingyen elveszíteni.

A román labdarúgásban néhány éve azonban történt egy olyan eset, ami példa nélküli az átigazolások terén: a Steaua Bucuresti focistája, Marian Aliuta szabályosan kivásárolta magát klubjától, hogy átigazolhasson a Rapidba.

A középpályást a Steaua tulajdonosa, a román futball teljhatalmú ura, Gigi Becali nem akarta elengedni a nagy riválishoz, a Rapidnál pedig nem akarták kifizetni a játékos vételárát. Aliuta azonban mindenképpen távozni akart, így aztán személyesen fizette ki Becalinak a szóban forgó 121 500 eurót, és így ingyen igazolhatóvá vált, amit a Rapid természetesen kihasznált. Sőt, a hírek szerint a focista még a fizetése csökkentésébe is belement.

Persze nemcsak a román élvonalban akadnak élelmes focisták, hanem a másodosztályban is. Az FC International Ploiesti afrikai támadója, Armel Ossila Mamounda Disney például újságkivágásokkal és videofelvételekkel hívta fel magára hazája, a Kongói Demokratikus Köztársaság szövetségi kapitányának, Christian Letardnak a figyelmét.

A csatár az előző szezonban a román második vonalban tíz gólt ét el, annak ellenére, hogy a fél idényt ki kellett hagynia sérülés miatt, és teljesítményéről több újságkivágással, valamint egy videokazettával üzent a trénernek. A szakvezetőnek tetszett a "Disney-film", meghívta a nemzeti tizenegybe a focistát, aki a Libéria elleni vb-selejtezőn két gólt is szerzett...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!