Vágólapra másolva!
Manapság a Regionalligában szerepel a patinás Fortuna Düsseldorf Németországban, azaz az egykori élvonalbeli egyesület játékosai jelenleg a harmadik osztályban kergetik a labdát, de néhány évvel ezelőtt ez is erősen kétségesnek számított, mivel a klub anyagi helyzete enyhén szólva is katasztrofális volt. Az egyesületnek azonban végül is sikerült mezszponzort találni, igaz, nem a hagyományos fajtából.

A Düsseldorf ugyanis a Toten Hosen nevű együttes emblémájával a mezén szerepelt. A Németországban igen népszerű punkzenekarról köztudott, hogy nagy Fortuna-szurkolók a tagjai (ők voltak azok, akik pár éve egy Bayern München-ellenes nótával arattak a slágerlistákon), és amikor látták, hogy kedvenc csapatuk bajban van, segítségére siettek.

Évi félmillió márkáért logójuk (egy vigyorgó koponya, alatta két keresztbe fektetett lábszárcsonttal) a mezre került, és a húzás üzleti szempontból mindenképpen sikeresnek bizonyult, hiszen a szokásosnál sokkal többen vásároltak a mezből a klub ajándékboltjában.

"Nem érdekel, hogy a játékosok szeretik-e a zenénket, a lényeg az, hogy jól szerepeljenek" - nyilatkozta akkor a Toten Hosen énekese, Campino.

Mindent egy helyen az Eb-ről