A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az igazán fanatikus futballdrukkerek szinte minden pénzt megadnának azért, hogy csak egyszer leülhessenek kedvenc együttesük kispadjára, és néhány éve a német másodosztályban szereplő Eintracht Frankfurt vezetősége éppen ezt akarta kihasználni akciójával.

A klub nyilvános árverést rendezett, és felajánlotta, hogy a legtöbb pénzt fizető drukker az egyik bajnoki mérkőzést a gárda kispadjáról nézheti végig. A győztes bizonyos Manfred Adelmann lett, aki 1500 fontnak megfelelő összeget fizetett azért, hogy álma végre valóra válhasson, azonban csalódnia kellett: az Eintracht hiába engedélyezte volna a számára, hogy az Union Berlin elleni találkozón ott üljön a kispadon, a Német Labdarúgó-szövetség nem adta áldását a dologra.

A DFB szerint ugyanis a szabályok tökéletesen rögzítik, hogy ki foglalhat helyet a kispadon, márpedig eszerint ott a cseréken, a csapatorvoson és a szakmai stábon kívül senkinek sincsen helye. A frankfurtiak kárpótlásul ugyan felajánlották Adelmann-nak, hogy a VIP-tribünön ülhet, de ez aligha vigasztalta a nagy Eintracht-drukkert.

Angliában mindez már csak azért sem okozott volna gondot, hiszen Nagy-Britanniában a kispad több pályán is tulajdonképpen a tribünön található, és a szakvezető na meg a cserejátékosok valójában a lelátóról nézik végig a találkozót.

Ennek esett áldozatául egykoron a Manchester City fiatal futballistája, az akkor 18 esztendős Joey Barton, aki a Middlesbrough FC elleni bajnokin mutatkozhatott volna be az első csapatban. A gárda akkori mestere, Kevin Keegan a második félidőben szerette volna pályára küldeni a tehetséges labdarúgót, aki korábban még sohasem szerepelt a felnőttek között, ám Barton végül mégsem lépett pályára, mivel sehol sem találta a mezét, anélkül pedig mégsem futhatott volna ki a gyepre.

"Valamiféle furcsa indoknál fogva Joey úgy döntött, hogy a mezét a lába elé helyezi a kispadon. A szünetben azonban kinn hagyta a felszerelést, és valaki, úgy látszik, hazavitte a trikót" - magyarázta a nem mindennapi esetet Keegan, de azért nem állta meg, hogy ne szúrjon oda egyet az egyik rivális klubnak. "Nem is értem, hogy Joey miért nem figyelt jobban a holmijára, hiszen Liverpoolból származik..."

És ha már a ruhadaraboknál tartunk: az angol harmadik vonalban szereplő Peterbrough United egyik drukkere, bizonyos John Magee szentül meg van győződve arról, hogy egyik alsónadrágja szerencsét hoz a klubnak. A nevezetes gatya fehér, kék és fekete színekben pompázik, vagyis ugyanabban az összeállításban, mint a csapat szerelése, és Magee saját elmondása szerint minden meccsen ezt viseli, amelyikre kilátogat.

"Hét évvel ezelőtt vettem ezt az alsónadrágot, és még egyszer sem okozott csalódást. Egy nap be fogom kereteztetni, és odaadom a klub edzőjének, Barry Frynak" - mondta a rajongó, aki elárulta, hogy a ruhadarabról szinte mindenki tud az egyesületnél, és a tréner néha meg is szokta kérdezni tőle, hogy éppen viseli-e.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!